Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Autor: cerven05 , 13.11.2006
Ingredience:


  • 6 bílků

  • 28 dkg pískového cukru

  • 30 dkg jemně mletých vlašských ořechů

  • 14 dkg výběrové polohrubé mouky

  • 28 dkg rozpuštěného vlažného tuku /Smetol, Sluna/

Příprava:

V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě /180°C/ do světle hněda. Hned horké polejeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody.


Žloutková poleva :

6 žloutků ušleháme s 28 dkg pískového cukru

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 531 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.