|
|
Krůtí maso po čínsku |
|
Autor: Kisi + 2 děti , 4.2.2006 | |
| KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU
200g krůtích prsou 1 velké vejce 40-50g solamylu 50g oleje Sůl 120g očištěného nakrájeného pórku (ta bílá část) 1-2 lžičky sójové omáčky 1 lžíce vína (zbytek v průběhu pít a pít a GLO GLO GLO GLORIÁ) Malý kousek česneku
Koření ( já už vím množství, tak si to nachystám předem na misku a zamíchám suchou směs)
Mletý zázvor Chilli Mletý pepř Špetka cukru
Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky, smícháme s rozšlehaným vejcem a solamylem a necháme 20min odležet. Směs vložíme na větší pánev do rozehřátého oleje a opečeme, ocedíme a necháme okapat. Do oleje přidáme pórek, osmahneme a přidáme zpět maso, sójovou omáčku, víno, česnek, koření, cukr a vše dusíme minutku.
Hned podáváme s dušenou rýží.
Poznámka : pokrm připravujeme po dvou porcích najednou, aby bylo maso na pánvičce rozloženo jen v jedné vrstvě a rychle se opeklo. |
|
Zobrazeno doposud 550 x.
|
|