Babiččin gjuvec na pátek |
|
Autor: Ivka1 , 4.5.2006 | |
|
Ingredience: 1/2 kg brambor, 1 lilek, 1 cuketa, 4 rajčata, konzerva fazolek, 3 cibule, 2 papriky, olej, sůl |
|
|
Postup přípravy: Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na plech brambory s cibulkou, olejem a solí zapéct tak zhruba na 15 minut při 200 °C, pak přidáme lilek a cuketu, za dalších 15 minut přidáme rajčata s paprikou, nebo můžeme použít malou skleničku leča. Po 15 min. přidáme fazolky, promícháme, zapečeme a za 15 minut můžeme servírovat. Tohle jídlo jsme měli vždy v pátek, babička půst pečlivě dodržovala :-)) |
|
|