Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

kyselinotvorná strava na kluka

Autor: Lvice+lvíčata , 14.8.2009

v prvé řadě vařená zelenina je zásadotvorná, ale pozor po vychladnutí se mění na kyselinotvornou








 


margit.cz/data/clanky/art%20-%20proc%20telesne%20bunky%20starnou.pdf


 



K nejčastějším příčinám překyselení patří diabetes


mellitus, kdy organismus pro neschopnost zpracovávat glukózu ve zvýšené míře


využívá tuky, při jejichž nedokonalém spalování vznikají kyseliny, tak zvané


ketolátky. K dalším možným důvodům acidózy patří dlouhodobější zvracení a průjmy,


kdy dochází ke ztrátám alkalických minerálních látek, některé poruchy ledvin a


hyperprodukce kyselých žaludečních šťáv. Pomalu ale jistě se lze k překyselení


organismu dopracovat i nevhodnou výživou s převahou kyselinotvorných potravin.




Překyselení organismu (acidózu)


poznáme podle útlumu centrálního nervového systému. Postižený je dezorientovaný a


může upadnout do kómatu.


 



 JIN - KYSELINOTVORNÁ STRAVA


většina léků, cukr, sladkosti, sladké nápoje, ovoce, luštěniny, ořechy, tuky


 



 JANG - KYSELINOTVORNÁ STRAVA


obiloviny, ryby, ostatní maso, vejce





Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 888 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.