Překyselování organismu stravou:
Nedostatečné rozmělnění potravy, které je doprovázeno kyselinotvornou fermentací ve střevech, kdy při kvasných procesech vznikají kyselé produkty, které z těla odčerpávají zásadité látky
Přejídání, kterému se denně vystavujeme. Kromě odčerpávání zásaditých prvků zatěžujeme nesmírně organismus energeticky
Nedostatečný příjem tekutin
Potraviny s velkým obsahem kyselin:
Tvaroh, sýr, mléko, máslo, sádlo, maso, ryby, vejce, kakao, bílá mouka a výrobky z ní, káva, bílý cukr, sůl, ocet, limonády, džusy, zavařeniny, čočka, hlávkové zelí, květák, brokolice, ledový salát, červená rajčata, vařený špenát(pozor bez mlíka), vodnice, houby
Okyselující potraviny
• Ovoce - Pomeranče, mandarinky, banány, meruňky, broskve, vodní meloun, ananas, mango, jablka, fíky, datle, papája, hrozny, rozinky.
• Obilniny - Rýže, pšenice, amarant, kukuřice, ovesné vločky, pekárenské výrobky.
• Mléčné produkty - Sýry (kravský a kozí), fermentované sýry, kravské mléko, máslo atd.
• Ořechy - Kešu, para ořechy, arašídy, arašídové máslo, pekanové ořechy, lískové ořechy atd.
• Živočišné bílkoviny - Hovězí, skopové, vepřové, krůtí, jelení maso, kapr, losos, tuňák, ústřice, škeble, krevety atd.
• Nudle (z bílé mouky) - Dlouhé vlasové nudle, makaróny, špagety atd.
• Další - Vinný ocet, brambory atd.
• Léky a chemické látky - Léky, drogy, pesticidy atd.
• Alkohol - Pivo, víno, lihoviny
• Luštěniny - Černé fazole, boby, čočka atd.
• Vody a šťávy - Čištěná voda, destilovaná voda, voda filtrovaná reverzní osmózou, většina vody v lahvích.