Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

12. 2. 2014

Autor: vallan , 12.2.2014
Teploty se vrátily do červené části teploměru, sníh už se drží jen na těch nejnepřístupnějších místech a na další se zatím marně těšíme. Naštěstí stále funguje bruslení na běžeckém oválu na univerzitě, takže si tu a tam zajdeme zabruslit.

Už podruhé nám sousedi Kalle s Lynií pohlídali přes noc děti a my jsme si užili nočního života s kamarády. Kalle a Lynia mají dvě holky kolem Zuzančina věku a prťavého kluka. Jejich děti si s našimi často hrají, a tak je přespávání naprosto v pohodě. Kalle nedávno oslavil čtyřicátiny a pozval nás na domácí oslavu. Řekl, že tam bude asi padesát hostů, a taky že bylo. Byla to sranda, ve čtyři ráno jsme to zavírali a Kalle prohlašoval, že nenávidí Čechy. Jejich starší dcera hlídala naše děti, zatímco jsme se přes ulici propíjeli jednou Elvisovou písní za druhou (Kalle je ohromný fanda). Jak jsme byli překvapení, když jsme ve čtyři ráno našli všechny děti vzhůru před televizí...
Markétka dneska ukončila první kolo školy plavání. Šlo jí to dobře, a tak jsme ji přihlásili do dalšího kola, aby se taky naučila plavat.
Na bazén chodíme celá rodina každou středu a Zuzanka si taky vylepšuje styl. Už by možná dokázala uplavat 25 metrů - měli bychom ji někdy otestovat.

Zítra přiletí babička s dědou z Černošic a budou s námi týden. Celý příští týden budou mít děti prázdniny.

Zuzanka má ve škole kamarádky, se kterými si hraje i po škole nebo o víkendu, z toho máme radost. Markétka zatím tyhle známosti nepěstuje a někdy chodí ze školky smutná, že si s nikým nehrála. Haník byl před dvěma týdny pohovořit s Markétčinou školkovou tetou a prý je Mačice hvězda první kategorie.

Trochu jsme pohli s přestavbou herny, dodělali jsme lišty a chystáme se tam dodělat nějaké hezké malůvky na zdi - zatím je to jenom vymalované na bílo.

Minulý víkend u nás byl kamarád s čivavou, to byl velký zážitek pro naše děti. Ta čivava, samozřejmě. Kamarád je Brazilec, bylo fajn, že Zuzanka statečně hovořila anglicky. Markétka se zdržela komunikace, jen jednou něco prohodila v angličtině.

Přihlásili jsme obě děti do školy v Linköping, kde je velká část výuky v angličtině. Je to až od čtvrté třídy, tak snad to pro Zuzanku za rok a půl vyjde. Pro Markétku o něco později.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 342 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.