Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

10. 11. 2013

Autor: vallan , 10.11.2013
Nemůžu věřit tomu, že uplynul víc než měsíc od minulého zápisu. Zrovna jsem chtěl napsat, že se v poslední době nic moc nestalo, ale to by přece nebyla pravda.
Co se tedy přihodilo od osmého října?
Potkali jsme nové kamarády, Slováky Martina s Katarínou a jejich dvěma malými dětmi. Zatím jsme se viděli jen jednou (v téhle sestavě, já se jinak s Martinem tu a tam potkávám v práci), ale doufám, že si to brzy zopakujem.

Slavili jsme narozeniny našich holčiček, Zuzančiny osmé, Markétčiny páté. Obě dostaly spousty dárků od rodičů i prarodičů a taky nové šaty a kabelky a Haník upekl dva dorty. Letos jsme to spáchali bez oslavy pro kamarádstvo, ale místo toho si děti mohly vymyslet, co budeme spolu celý den dělat. Na oběd si přály burger s hranolky, pak jsme vyrazili hrát bowling a poslední přání bylo jít do Busfabriken (to je jedno z těch hrozných míst s klouzačkami a žíněnkami, které děti tolik milují).

V týdnu, kdy byly podzimní prázdniny proběhl Haloween, který ve Švédsku už taky má svoji tradici. V podstatě to probíhá podobně jako v Anglii. Děti se převlečou do strašidelných kostýmů a obcházejí sousedy v naději, že dostanou sladkosti (v opačném případě by provedly nějakou zlomyslnost). Haník byl v těch dnech v ČR na pohřbu, takže naše děti chodily do družiny/školky. V družině, kam chodila Zuzanka, bylo haloweenské strašidelné disco, Zuzi šla oblečená za čarodějnici (oblek ke spatření ve fotogalerii z doby před dvěma lety - stále populárni). Markétka k její lítosti ostrouhala - ve školce nic neproběhlo, ale po haníkově návratu se jí nálada zlepšila, protože dostala taky hrůzostrašný čarodějkový šat.

Poprvé jsme šli pouštět draka do Valla a lítal vysoko; tak jako sahají vrcholky těch nejvyšších stromů, které tam u cesty stojí. Tak si to umíte představit.

Určitě toho bylo víc, co se přihodilo, ale pro dnešek to ukončím, nic by se nemělo přehánět. Ještě přidám nějaké fotky do fotoalba.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 329 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.