Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

9. 6. 2009

Autor: vallan , 9.6.20097 měsíců 2 týdny 4 dny života dítěte
Po dlouhé době se sluší napsat zase něco o výkonech a pokrocích naší mladší princezny. Markétka je v osmém měsíci života a v těchto dnech prožívá zubní trápení. Již klasik pravil Zuby, pohroma huby. Markétka je řvoucím důkazem. Spát chodí nezřídka s paralenovým čípkem. Jednička vpravo nahoře, to je viník, na kterého můžeme ukázat prstem, jak je v českých zemích zvykem. Také jsme dnes Markétku seznámili se starým známým její sestry - vysavačem. Markétka má rýmu a odsávání pusou už není efektivní, proto jsme zapojili domácí spotřebič. Možná to bylo jen výjimečně napoprvé, ale Markétka strojní odsátí nudlí snesla jen se středním řevem, který by ani neměl pokračování, nebýt následného kapání do nosu. To ji rozčílilo víc, ale i tak svůj úděl nesla statečně.

Dnes byly Haník s Markétkou na Baby clinic kvůli nějakým drobným problémům v intimní oblasti Markétčina kojenčího tělíčka a tam ji (Markétku) zvážili. Současná hmotnost buřtíka je 7,850 kg a věřte nebo ne, podle britských tabulek je váhově na spodní hranici průměru. No pro nás je rozhodně nadprůměrná ve všech ohledech.

Zatím nedělá kroky, ale dělá pokroky, hravě se dostane do polohy klečícího kojence, zbývá jí jen pochopit, že ruce musí tělo rozhýbat dopředu, aby se rozjela jako motorová myš.

Markétce už mateřské mléko nestačilo, v noci se budila celá hladová, takže jsme začali s příkrmy. Snídaně je zatím standardně mléčná, ale obědy bývají zeleninové (většinou brambory), na svačinu mixované ovoce (banány, jablka) a na večeři ovesná kaše. Tu a tam se to proloží oblíbeným mlíčkem, aby řeč nestála (nebo spíš naopak, když je potřeba zklidnit), ale na Baby clinic dnes teta říkala, že už bychom mohli dávat i sýry a maso. Tak zítra pochytáme pár krys, nějakého psa a začneme. Dobrou chuť.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 634 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.