Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

20. 5. 2008

Autor: vallan , 20.5.2008

Neuplynulo ani deset měsíců od posledního stěhování a Koníkovi opět hledají novou stáj. Byt, ve kterém bydlíme, je pěkný a prostorný - ostatně někteří čtenáří měli možnost toto místo poznat osobně, ale našim budoucím potřebám nevyhovuje a troškou do mlýna přispělo i nastěhování právní kanceláře pod námi. Při hledání je naše pozornost zaměřena na nabídku nemovitostí v Uxbridge a blízkém okolí, představu máme jasnou; tím hůř pro nás, řekl bych.


Hledáme nejlépe třípokojový dům se zahradou, v klidnější části města, abychom byli stranou od rušného a špinavého provozu, ale zase s dobrou dostupností k metru a prostředkům občanské vybavenosti (termín používaný českými realitkami - rozuměj obchody, zdravotnická zařízení a místa společenského vyžití). Ceny nemovitostí, nájemní i prodejní, od loňska směle povyskočily a úsměvy realitních makléřů se roztáhly úměrně tomu. S naším současným landlordem (majitel nemovitosti) jsme se bez potíží dohodli, že se odstěhujeme, kdy se nám to bude hodit, v podstatě tedy nemusíme dodržet dvouměsíční výpovědní lhůtu. Počítáme s tím, že k jedenáctému červenci odevzdáme klíče od bytu na High street a přesuneme se do připraveného bydlení, zatím neurčeného.


Dnes jsme se byli podívat na první dům, který se nám z nabídky zalíbil a při osobní prohlídce se nám líbil ještě víc. Zítra ráno zavoláme do realitky, zda je ještěk mání, a pokud nás někdo nepředběhne, čemuž bych se divil, složíme zálohu. Držte nám palce, bylo by o starost míň.



Zuzanka si pořídila zánět v oku; kapeme dezinfekci a na noc jsme už i namazali protibiotika. Kapání i mazání se neobešlo bez urputných bojů a Zuzanka i při své muší váze a navzdory početní přesile spíše vyhrávala. Má to jednoduché, stačí pevně semknout víčka.



Haník už postupně odvolal své namáhavé pracovní závazky a bude se šetřit, přiměřeně svému jinostavu.



Já se jdu ve čtvrtek podívat o pár měst vedle, na pohovor do firmy Ericsson, kde pro mě mají pracovní nabídku; nemyslím si ale, že strčíme ruku do rukavice, přece jen se nám tady žije dobře, takže by museli být velmi velmi přesvědčiví. Ostatně já taky. Jdu se na to připravovat.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 559 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.