Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

27. 2. 2008

Autor: vallan , 27.2.2008

Mozna se k Vam donesly zpravy o nejsilnejsim zemetreseni za poslednich 25 let a rikate si, jestli nas nesetraslo kamsi do utrob zemskych. Bohuzel me tento zajimavy prirodni ukaz zastihl spiciho a vzhledem k tomu, ze tras o sile 5, 3 stupne probehl v epicentru, ktere je od nas mozna 200 km daleko, nemelo vetsi sanci me probudit  nez popelarsky vuz, couvajici pod okny nasi loznice. Nevim ani, jestli Hanik zaznamenal nejake chveni neb jeste spi. Kolega, bydlici vic na severovychod (bliz k epicentru), byl v noci tim jevem a projevem probuzen (asi mu hlasite cvakala proteza ve sklenicce na nocnim stolku), takze media nekecaji. Jinak titulky o nejsilnejsim zemetrasu v Britanii za poslednich 25 let, muzou vzbudit dojem, ze se tady zeme kazdym rokem temer rozestoupi, ale neni to tak horke. Toto zemetereseni, ktere geologove oznacuji jako prumerne, je prvnim teto sily od roku 1984. Rozhodne to bude vybornym konverzacnim tematem v cajovem koutku u nas v praci, o tom nepochybuji.


Dalsi zprava, kterou v novinach neobjevite, zni, ze se do kancelari pod nasim bytem nastehovala pravnicka firma, takze se nam mirne zuzil manevrovaci prostor a navstevy nemuzeme ubytovat v prazdnych kancelarich. Zemetreseni si ted uzivaji kazdy den nadejni pravnici z firmy Jinnah Solicitors, to kdyz jim Zuzanka nad hlavami skace jako tygr: "Bouncy, bouncy!"


Zuzanka je sikovna holcicka, i kdyz se mi zda, ze ji na hlave vyrostly male certi ruzky. Bude jeste sikovnejsi, az po nasem navratu z Irska zacne Hanik pracovat a Bobinka bude travit cas s tetou Vaskou a malou Anna-Marii.


Ted musim pro zmenu chvili pracovat.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 422 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.