Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

31. 1. 2007

Autor: vallan , 31.1.20071 rok 3 měsíce 1 týden 6 dnů života dítěte
O víkendu jsme si užili krapet sněhové nadílky, což zahrnovalo jeden delší výlet na sáňkách s ohrádkou vlastní výroby po Černošicích. Zuzance se na sáňkách líbilo, byla to radost, až ke konci došlo na křik a pláč, protože jsme venku strávili delší dobu, a přestože nebylo moc stupňů pod nulou a Hobitka byla teple oblečená, její tvářičky se zbarvily borůvkově a nebyla k utišení. Nemělo to žádnou zdravotní dohru, vcelku rychle jsme docválali domů, kde nám dítě rozmrzlo a od toho dne navíc nastala obleva, takže nebyla další možnost vyzkoušet vylepšení technická i zahřívací. V tuto chvíli se naše zahrada opět zelená, jen malé hromádky sněhu dávají vědět o nedávné kalamitě, která postihla Čechy, Moravu i Slezsko, včetně svobodného města Opavy, které se v této době vyznačuje akutním nedostatkem zubních lékařů, a těch pár, kteří praktikují, si nechává platit hotovku do dlaně, k nelibosti pacientů a předstíranému rozhořčení politiků.
Ještě se krátce vrátím k Haníkově nedávnému výletu do noční Prahy: událost dopadla výborně pro všechny zúčastněné; Haník se poveselil s přáteli, Zuzanka jedinkrát zavzpomínala na maminku, ale v podstatě se dočista vůbec netrápila a byla v pohodě a cool. Ani já jsem se netrápil a zvládli jsme naše večerní rituály na jedničku. Noc byla též klidná, takže máme žíly plny optimistické krve do dalších akcí.
Slíbil jsem posledně nějaké psaní o Zuzančiných favorizovaných hrátkách, pokusím se tedy o to. Holčička je tvor podnikavý a aktivní, rozhodně není žádná pecka, která zůstane s jednou hračkou sedět tam, kde ji zanecháte. Má velkou zásobu hraček: kočárek s mimi, plyšové potvory i potvůrky, skládačky plastové i dřevěné, nějakou tu naučnou literaturu zaměřenou výhradně do říše zvířátek, a navíc má nás coby prolézačky, fackovací panáky, nosiče, tanečníky, společníky pro hry na honěnou i schovávanou, předčítače, spoluhráče na bicí a klávesy atd. Momentálně si nejvíc vyhraje s plyšovými hračkami, které pusinkuje, převáží v kočárku, nosí je nám, abychom je pusinkovali nebo je strká do různých nádob a zase vytahuje ven. Zuzanka má ráda při hře společnost. Dokonce spolu i cvičíme; Zuzanka umí dělat dřepy, komíhat nohou do stran, zkrátka se aktivně účastní našich podvečerních cvičebních seancí. Myslím, že nejbližší akvizicí bude magnetická tabule, neboť Zuzanka tuze ráda posouvá magnety po tabuli, která nám visí na stěně, kam sama nedosáhne.
Určitě by k tomu mohl Haník připsat dalších dvacet řádků, co a jak Zuzanka rozehrává, je však zaměstnán(a) přípravou oběda či obědů, a tak ji necháme prostor na příště.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 264 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.