Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zrození Rozárky 1.část

očima tety

Autor: Jiřule a 3 skřítkové , 23.6.2007

Byl nádherný den.Slunce svítilo,jeho paprsky hřály a teplý větřík si pohrával s listy na stromech.Barvy se zase zdály tak syté,čas jakoby se zpomalil.Ráno volala Kačka. Začíná rodit. V noci měla stahy po 10 minutách.Jejda,tak je to tady,říkám si.Volám tetu na hlídání dětí,pak utíkám na rychlý nákup,balím homeopatika,které nám doporučila kamarádka homeopatka a vydávám se ze Kačkou,Petrem a Rozárkou v bříšku.


Cítím rozechvění na duši. Je mi zvláštně. Sice jsem porodila několik dětí,ale tohle je jiné. Mám pomoct jiné mamince a jinému miminku s příchodem na svět.Mám se snažit pomoct cestu, kterou musí obě ..vlastně i s tatínkem všichni tři ujít,..nějak zpříjemnit.Mám být prostředníkem mezi nimi a lidmi v porodnici. Přiznám se, mám trochu obavy, jestli to zvládnu.Je to zodpovědnost být přítomna zázraku zrození. Dostalo se mi veliké důvěry,kterou rozhodně nechci zklamat.


Utíkám s taškou plnou jídla .Už abych byla u nich.


Kačka se prochází po bytě.Bolesti má asi po 7 minutách.Povídám si s Petrem a tatínkem Kačky.Ta si s každým stahem si kleká na čtyři.Zdá se ,že nepotřebuje jakoukoliv pomoc.Kolem 13. hodiny odjíždíme do porodnice.Kačka čeká na monitor a prohlídku a já doufám,že nás nepošlou do jiné porodnice.


Na monitoru má Kačka velké kontrakce po 5 minutách .Přijímají nás a odvádí na porodní sál. Bohužel i přes krátké intervaly a silné bolesti je Kačka otevřená jen na prst.Tuším,že nás čeká ještě kus cesty, než se budou moct setkat s maličkou Rozárkou.

Bolesti jsou opravdu silné,Kačka je prodýchává,ale vidím,že je hodně unavená.Sedíme s Petrem u ní,hladíme jí.Snažím se s ní dýchat.Vyprávím pohádky a vizualizace. Všemožně se snažíme,aby Rozárka sestupovala do porodních cest.Radím se s kamarádkou homeopatkou.Při kontrole je hrdlo otevřené na 4cm. Snažíme se ,aby nezačala tlačit.Vyprávím autogenní tréninky a relaxujeme. Kačka mezi stahy upadá do jakéhosi spánku. Je vidět,že je velmi unavená.Přesto její tvář zrcadlí touhu,sílu a obrovskou lásku. Mažu jí nohy Levandulovým olejem a zpívám píseň matky Země.Petr sedí u Kačky a drží ji za ruku a jemně jí hladí.Zkoušíme měnit polohy,sprchu.Kačka se začíná klepat únavou.Stále ale cítím obrovský klid. Vnímám ,že sálek je plný nádherné Andělské energie. Kačka má stále potřebu tlačit. Voláme PA. Při kontrole je nález ale pořád malý.Dál zkoušíme relaxace,zpíváme,snažím se s Kačkou dýchat,hučet a nenápadně navádět tatínka,jak pomoct Kačce i Rozárce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 294 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.