Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hřebíčkový pomeranč

www.magrata.cz

Autor: Zdenka +4 , 18.2.2007














Vůně pomeranče patří k Vánocům od dětství. Může z něj vzniknout krásný dárek, a při jeho výrobě se můžete začít těšit na svátky.




Vezměte hezký pomeranč, takový, aby na kůře nebyl žádný kaz a skvrna. Kupte sáček koření hřebíček, připravte si dlouhý háček, ozdobnou stužku, mašle, korálky a jehlici na pletení.






















Nejprve provlékněte pomocí háčku stuhu skrz pomeranč, nejlépe od „pólu k pólu“. Na spodním konci můžete udělat ozdobnou mašličku, střapec, navléknout korálky...atd. Pokud nechcete pomeranč zavěsit, může zůstat ležet mezi ostatním ovocem na míse. Dále si rozmyslíte jaký vzor vytvoříte. Při práci s malými dětmi se nám osvědčilo použít pletací jehlici. Hrotem jehlice propícháte do pomeranče malé dírky a děti pak mohou koření lépe zasunout do kůry plodu. Koření hřebíček se od pradávna používalo k dezinfekci a tak by vám váš pomeranč neměl shnít. Máme doma na míse několik kousků od minulých vánoc. Pomeranče vyschnou, ztvrdnou, krásně voní a vyhodit je můžete až se zapráší. Babička má dva zavěšeny ve skříni proti molům.Takže tato voňavá koule vám udělá radost na delší dobu než se zpočátku zdá.











Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 786 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.