Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

24.12.2006

Štědrý den

Autor: Larinka+3svišti , 25.12.20061 rok 2 měsíce 1 týden 2 dny života dítěte

Tak dnes je konečně štědrý den. Loňský rok jsem byla ještě malé miminko, tak si toho moc nepamatuju, tak doufám, že letos si to užiju víc. Už od rána mi mamka s taťkou žíkají, ať jsem hodná, aby na mě večer Ježíšek nezapomněl a taky mi něco přinesl. Tak se snažím.


Dopoledne koukáme na pohádky v televizi a mezitím čekáme na zprávu od tety Renaty, která už je od rána v porodnici, jestli se už narodilo miminko nebo ne. Ale zatím pořád nic. Pak taťka jede pryč - prý pro dědu, který s námi bude trávit večer. Já si mezitím schrupnu, protože mi začíná být nedobře - mám hroznou rýmu a kašel a nějak se z toho nemůžu dostat a pořád mě to moc trápí.


Už jsem se vzbudila a je tu už taťka s dědou - děda přivezl tašku a z ní vykukují nějaký pěkně zabalený balíčky - to jsou asi nějaký dárečky od Ježíška - jen nechápu, jaktože už u dědy byl a u nás ne. Mamka smaží řízky ke štědrovečerní večeři a já si mezitím hraju s taťkou a dědou a těším se na toho Ježíška. Doufám, že na mě nezapomene a taky mi něco přinese - celý den se snažím být moc hodná.


Tak a je tu večeře - mamka s taťkou a dědou mají bramborový salát s řízkem a já dostala do mističky brambůrek s řízečkem a můžu jíst sama! Taky si to nárůživě vychutnávám - sice se moc do pusinky zatím netrefím, ale snažím se a pomáhám si i ručičkama. Pak taťka zmizí v obýváku - prý jde vyhlížet a pomáhat Ježíškovi.


Slyším zvoneček a mamka mě bere za ruku a jdeme všichni ke stromečku. Jééé, to je krása! Na stromečku dohořívají prskavky a pod stromečkem a všude kolem je spousta dárečků! Můžu na všem oči nechat a nevím, kam se podívat dřív. Tak to vezme mamka do svých rukou a začne mi pomáhat s rozbalováním a já se kochám novými hračkami, co mi Ježíšek přinesl. Dostala jsem kočárek, panenku s příšlušenstvím, autíčko s kostičkami, velké plastové kostičky jako lego, dřevěného dráčka, knížky a oblečení. Doufám, že jsem na nic nezapomněla. Tak si musím se vším trošku pohrát, jen nevím, co dřív


Pak volá teta Renata, že už je miminko na světě - takže mám konečně sestřenici! Jmenuje se Karolínka a narodila se zrovna v době, kdy jsme rozbalovali dárečky. Prý měla 50cm a 3030g-takže je větší než já, když jsem se narodila.Tak už jsem moc zvědavá, jak vypadá. Pak vyrážíme ještě k babičce na kašparák kouknout se, jestli mi nechal Ježíšek i něco tam. A nechal. Jenomže já už si ty dárky moc prohlížet nemohla - dostala jsem sice knížku, autíčko odrážedlo, a panenku, ale přepadl mě kašel a já nemohla přestat kašlat, a tak jsem brečela, a proto jsme jeli domů. Doma mě mamka narychlo vykoupala, a protože jí taky není dobře, tak si jdeme lehnout a já hned usínám- ale mamce na bříšku, protože mě něco tak moc bolí, že nemůžu přestat brečet. Je to hrůza ta nemoc, tak jen doufám, že se to brzo zlepší. Tak přeju taky dobrou noc!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 410 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.