Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

4.12.2006

Autor: Larinka+3svišti , 6.12.20061 rok 1 měsíc 2 týdny 6 dnů života dítěte

Tak dnes jsem se byla kouknout na mikulášské besídce v hopsáčku - to je mateřské centrum u nás na sídlišti. Mamka s taťkou mě pořád strašili, že když budu zlobit, čert si mě odnese do pekla, a proto jsem radši byla celý den moc hodná. Dokonce jsem dvakrát spinkala, což se u mě moc často nestává. A když jsem se po obídku vyspinkala, tak přišel i taťka z práce, mamka mě převlíkla a šli jsme na tu besídku.


Když jsme tam přišli, tak jsem se musela zout, abych tam nenaťapkala nějaký smetí, a svlíknout vestičku, čepičku a mikinku, aby mi nebylo teplo. Bylo tam opravdu hodně lidí a já byla ze všech nejmenší, takže jak jsem mrštná, pořád jsem rodičům utíkala. Chtěla jsem totiž stihnout toho co nejvíc prozkoumat! Takže to je snad pochopitelné.


Když jsme přišli do sálu nebo to byla tělocvična?-fakt nevím, tak už tam sedělo hooodně dětí a všude byly samý židličky. Tak jsem se šla kouknout, jestli na ně už dokážu vylézt. A víte co? Povedlo se mi to. Jen taťka s mamkou mi museli dělat záchranu - co kdybych náhodou přeci jenom spadla.


Když přišel strejda Jarda, Jára a Janina tak jsem si tam hrála s nimi - moc mě zajímal krteček a sněhulák. Ale pak už přišla sousedka, co všechno uváděla a koukali jsme, jak holky krásně tancujou břišní tance. Ale já to stejně umím líp, tak jsem to všem u táty v náručí hned musela předvést. Pak sousedka říkala, že přijde mikuláš spolu s čerty a anděli. To jsem byla moooc zvědavá - ještě nikdy jsem nikoho z nich neviděla! A když jsem je pak spatřila, tak jsem se nebála - dokonce jsem si pak od čerta půjčila zvoneček za to, že jsem byla celý rok hodná. Ale já mu ho pak nechtěla vrátit - mě se totiž moooc líbil. Ale musela jsem - co kdyby si mě náhodou chtěl vzít do pekla.


Pak jsme všichni děti čekaly, až si nás Mikuláš zavolá k sobě. Když Mikuláš řekl Nikolka Valentová, tak jsme s mamkou šli - teda já se nesla v náručí. Mikuláš pak po mně chtěl, abych mu podala ruku - ale já nechtěla, začala jsem se bát. Ale nakonec jsem dostala balíček jako odměnu, že jsem byla celý rok hodná a ještě mi Mikuláš řekl, abych prý byla hodná celý další rok, jinak si mě čerti vezmou. No, tak to zkusím, ale za výsledek nikomu neručím. Vždyť ono to ani nejde - já chci prozkoumávat svět, ale někdy nemůžu. Tak to pak rodiče berou, jako že zlobím, ale to není pravda!


Pak jsme šli domů a doma jsem dostala ochutnat z balíčku dobrůtku. Tak snad příští rok taky půjdem na besídku a čerti si mě do pekla nevezmou!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 448 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.