Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Nakládaný hermelín

Pro milovníky tohoto sýra :o))))

Autor: Ariadna , 5.10.2006

Potřebujeme:



  • sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst)

  • hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej

Postup:



  • cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek

  • hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama

  • bob. list 1-3 dáme z boku sklenice

  • na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní")

  • sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu

  • při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o)))

  • konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"

Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů


TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší


Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi!


Dobrou chuť

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 350 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.