Fakt ještě existuje někdo, kdo ho nezná? :-)
1kg jablek (oloupaných, bez jádřinců), /urychlení je jablka omýt, nakrájet na čtvrtky, vykrojit jádřinec a postrouhat, šlupka zůstane v ruce, kousky se možná dostanou i do toho strouhaného, ale myslím, že to nevadí/ 1 litr vody (hrnek nechat na pudinky) 4 lžíce cukru, hnědého nebo třtinového 3 vanilkové pudinky - Bio Amylon nebo Alnatura piškoty, lze i bezlepkové
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky nebo postrouháme. Přidáme je do vody s cukrem a necháme rozvařit, kdo nerad kousky může zapracovat ponorným mixerem.. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky a přidáme k rozvařeným jablkům. Za stálého míchání chvíli povaříme. Do dortové formy dáme na dno piškoty, nalijem na ně část jablečné hmoty a střídáme ještě 2x. Poslední vrstvou je jablečná hmota. Necháme vychladnout a navrch zdobíme šlehačkou (není nutná). Pak se to krájí jako dort. Je to ňamka. :o)
K ozdobení se dá použít i kombinace jogurt a přesnídávka, zdobícím sáčkem se vytvoří kytičky či jiné hňupiny :-))
|