cibulacka
3-4 velike cibule 200 ml smetany 1 jarni cibulka,nebo kousek porku 1 kostka masoxu,nebo slepiciho bujonu 200 g eidamu,nebo mensi mnozstvi syrecku jiska maslo sadlo
na masle se sadlem udusime cibuly pokrajenou na pulmesicky (cibuly rozkrojim napul a pak odkrajuju mesicky) kdyz je fakt hodne mekka tak prileju vodu a jeste cca 10 minut varim, pridam bujon a po 5-ti az 10-ti minutach pridam smetanu,pak zahustim jiskou (mozna by slo smychat smetanu s moukou,ale to jsem jeste nezkousela) do bochnicku chleba,kterymu seriznu spicku a vydlabu vidlickou dam na dno trochu nastrouhanyho eidamu a neleju cibulacku, pak jeste posypu nakrajenou jarni cibulkou,nebo porkem posypu eidamem a zaklopim spickou chleba, po chvilince kdyz se syr rozpusti se muze jist :-) sni se to i s chlebem,takze ke konci je to docelal fuska,ale stoji to za to :-) |