Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ještě o homeopatii

Autor: Flylady , 4.7.2007

Laeela


Zdi, k těm homeo, Matějovi nech ucucávat, jak si na to vzpomeneš, pravidlem je, že se v akutních stavech začíná častěji a pokud to polevuje, intervaly se prodlužují. Jinak na začátek třeba po půl hodince.
Pokud se berou kuličky je to to samé. Jinak pokud někdo berete Boiron, nebo jiné kuličky, když si vezmete jednu, je to úplně to samé, jako když si vezmete pět. To samé s Oscilococcinem, jak se papá celá tuba, tak to je zbytečné. Jinak jakékoliv homeo se dá hodit kulička do vody, po rozpuštění dobře zamíchat a zamíchat i před každým požitím a ucucávat podle potřeby, ušetříte si drahá homeopatika.

Baruschko, jakou tobolkou? :DDDD
Prostě si to otevřeš a sypneš do pusy pár kuliček, je zbytečné celou tubu, anebo si rozpustíš pár kuliček do vody a po loku popíjíš, máš to pak třeba na dva dny. Prostě pět kuliček nebo celá tuba je jen Boironovský trik, aby se víc prodalo :DDDD Je lepší na homeo nesahat rukama, proto u Oscilococcina asi nevyselektuješ jenom jednu kuličku, jsou prťavé. Ale je to o energiích a té je tam stejně ať už v kuličce jedné anebo celé tubě.


Jinak po třech dávkách (buď kuličky anebo loku vody) by mělo být znát zlepšení. A to buď objektivní (symptomy mizí) anebo subjektivní (cítím se líp). Může ale nastat i přechodné znatelné zhoršení, po kterém pak následuje rychlé vyléčení.
¨

No já se držím německé homeopatické samoléčby a mám s ní velmi dobré zkušenosti, zkouším vždy tři dávky, ale opravdu je to někdy jen subjektivní zlepšení.
Jinak moje zkušenost je že pokud homeo zabere, tak to člověk opravdu pozná, takže když mi SDH na otázku, jestli pomohlo říká že mu je trošku líp, ale neví, tak jdu do jiného.
Když to pak opravdu zabere, pozná to. Když jsme se u jednoho léku k tomuto dopracovali, SDH uvěřil homeopatii, to zlepšení je fakt razantní. On se takhle po 3 dávkách vyléčil z dvouměsíčního tuberáckého kašle. :D

 

Kopreti, a experimentovali jste někdy s homeopatem se silnějším anebo naopak velmi slabým ředěním? Já třeba mám odzkoušeno se svým hodně používaným lékem Bryonia, že většinou je ta nemoc spojená se stresem, nějakým výkyvem a pak mi zabírají vyšší čísla. Ale máme homeopatika z Německa, tam to mají ještě trošku jinak než Boiron.
On má každý tu citlivost někde jinde. Já se držím toho, že pokud je to víc spojeno s psychikou, i jako reakce na tu nemoc, že člověku třeba ani nic moc není, ale psychicky se cítí hodně špatně, anebo je to třeba vleklejší nebo opakující se nemoc, vracející se, tak jdu do vyššího čísla, ta koncentrace původní složky léku je velmi malá, ale ta energie je omnoho silnější.

 

laeelo a co bys poradila mě....často třeba i několikrát za týden se něčím zabívám a to tak moc že mě to rozhodí zažívání. A to jak nadšení z tvoření tak že nezvládám kluky. Prostě nervy. Jen je to dost často na to abych brala léky na uklidnění

 

Moniko, to je trošku těžký dotaz, já léčím sebe a svou rodinku, víc to neumím, ono je velmi těžké se strefit do správného léku. Jinak určitě mají v lékárně volně prodejný sirup od firmy Boiron Sedalia anebo tablety Sedatif, určitě se zeptej a zkus. Je to polykompozitum, t. zn. že je tam víc homeopatických léků najednou, tak by se to mohlo strefit.
Pokud nepomůže, neuleví, ještě se ozvi, zkusím se juknout na obrazy těch běžnějších léků, možná by se dalo něco zkusit

 

Kopreti, já vím žes to tady už párkrát naťukla, tak ti jen písnu co si o tom myslím já. Často se setkávám s tím, že ti homeopat řekne, že na homeopatii musíš mít vzdělání, musíš tedy najít profesionála. Já se naopak učila od lidí, kteří se věnují samoléčbě. Já třeba v blízkém okolí homeopata, který by byl dobrý, nemám. Máme homeopatku pro děti, pro telefonické konzultace a homeopata pro konzultace zvířecí i lidské. Jsou to dva lidi, kterým v přístupu důvěřuji. Ale z mojí zkušenosti je homeopatická samoléčba v pořádku a pokud je člověk vnímavý na signály těla, tak i dost osvědčená. Takže bych se nebála zkoušet sama. Ono je možné, že se nestrefíš ani s dobrým homeopatem do noty, a pak se prostě na lék nepřijde.
Jinak z česky psané literatury je velmi dobrá příručka k samoléčbě od M.Castro:Kompletní příručka homeopatické léčby. Já mám knížky v němčině, právě od homeopata, který v běžných nemocích typu chřipka, rýma, kašel atd. právě tu samoléčbu dost prosazuje, takže i ty knížky jsou takto orientované

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 737 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.