Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Probiotika

Autor: Baruschka , 2.2.2007

1Vrtulka+ vojta 10/04



S probiotiky se to má tak, že jsou to opravdu hodně citlivé bakterie mléčného kvašení- tzn., že antibiotika opravdu nepřežijí- proto se užívají (třeba zrovna ten Nutrolin- to je sirup, ale nechají se koupit i sušené kultury, já jsem e podávala rozmíchané v MM) až PO léčbě ATB- postupně upraví střevní mikroflóru do ozumného stavu.
Ten Actimel mne opravdu hodně pobavil- protože obsahuje právě probiotické kultury, a nedokážu si představit, jak by je Danone přesvědčilo aby přežily:-))



Probiotika- to jsou breberky, které když je vše v pořádku, bydlí ve střevě. Proto jsou děsně citlivé úplně na všechno ve vnějším prostředí. Do preparátů, které jsou k dostání v lékárně se právě dávají kmeny původně ve střevě žijící. Tím jak rostou, žerou i potravu pro nežádoucí breberky. Navíc produkují kyselinu mléčnou a tím snižují pH, to se těm zlým taky nelíbí. A ještě jim tam zabírají místo, takže nemají kde růst. Prostě jsou děsně šikovné, a já je za to obdivuju:-)))



Prebiotika- nestravitelné oligosacharidy, kterými se ty breberky velmi ochotně krmí v tlustém střevě. Asi nejlepší je inulin je třeba v čekance, cibuli, pórku, česneku- velmi vhodné pro kojící:-)) Ale pozor, prebiotická vláknina je i v MM- proto mají kojené děti nižší výskyt střevních nákaz.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 296 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.