Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Bolesti uší

Autor: Flylady , 9.12.2005

Datlice Klárka7/04aFilda 9/00


Gaio,já jsem bylinářka a zánět oušek se mi podařilo vždy nějak ošetřit bylinkama.
Mám tyto možnosti-tea tree kapičku do ucha(může se naředit do jedné lžičky oleje kapka tea tree a kapu dle bolesti,anebo 3 x denně)
Kopretina řimbaba-na papírový kapesník dám pár kapek a jako tamponek nachvilku vsunu do ouška.Kopretina je nejsilnější přírodní antibiotikum v oblasti hlavy.
No a ještě používám Audiron-je dražší,ale taky krásně léčí.Bylinky,co působí i homeopaticky a energeticky-pokud k těmto informacím tíhneš.Jestli nee,i tak to léčí.
A když ouško bolí,nahřeju pytlíček se solí.Udělala jsem si dva textilní pytlíky se solí(normální kuchyňská sůl-mořská)
Nahřívám v mikrovlnce.Teplo způsobí že zánět a jim vzniklý otok se přesune ven do ušního boltce a tam už netlačí.Prostě se přesune tlak ven.
Někdy dojde k tomu,že nahřátím se hnis uvnitř ouška zředí a snadněji odteče ven.Prostě urychlí výtok a uleví.
Mnohokrát odzkoušeno na dětech ,mě i manžovi.


Hanka, 3 deti


Jak to myslis, ze hnis odtece z ouska ven, to myslis, ze bubinek lehceji praskne a pak to odtece?
Ja jsem se drive ucila, ze pokud je zanet v zacatecnim stadiu, teplo zpusobi prokrveni v dane oblasti a tim prave muze zanet ustoupit. Ale pokud uz je zanet "hodne", teplo naopak skodi.


Datlice Klárka7/04aFilda 9/00


Hani,máš pravdu,tak jsme se to učili.
Ale taky nás učili-že lépe přirozeně prdlý bubínek,než uměle perforovaný-kvůli nevhodné velikosti.Buď málo,nebo hodně.A taky co si budem nalhávat,jakýkoliv mikrozákrok v těle,je rizikem infektu.
No a tím,že urychlíš dozrání a tím i evakuaci sekretu,tak vlastně zkrátíš období trápení a dříve dojde k uzdravování.
A jak něco nahříváš,tak vlastně dojde k zvětšení objemu,ale i zředění.Takže menší(spontání) dírkou sekret odteče snáze.
Věřím,že teď by 50% dr. z ORL kvičelo a další by jásali.
Nicméně a hlavně smrkat,smrkat,smrkat a do nosu kapat.
Velmi dobé jsou vincentky,mořské vody,olejíčky-jsem odpůrcem Sanorinu,Otrivinu,Olynthu a pod.Zbytečně vysušují sliznici a ta pak svědí a praská a krvácí.Takže pak zas od dr. vyfásnete Askorutin proti krvácení a vitazulen na sliznici nosu a přitom tomu všemu se dá vyhnout,když použijete ty olejové,nebo slané vody.


Federika


tak nevím, jak je to s tím"přirozeně prdlým" bubínkem...Možná je to jinak u dětí, ale mně se opakovaly záněty a pak mi bubínek prasknul sám, bolesti jsem si předtím pěkně užila a pak jsem docela dlouho měla následky, dodnes na levý ucho hůř slyším....Myslím, že na začátku bych se to pokusila rozehnat, ale při horečce a nepřestávající bolesti bych asi na to píchnutí šla...


Datlice Klárka7/04aFilda 9/00


A Fedi,ještě dovětek.
Samozřejmně,že jak teplota leze přes 38,5 a bolest je hnusná,tak se maže k dr.
Ale já jsem spíš chtěla dát info k počátečním stavům,které lze stopnout přirozeně.
Teď to vypadá,že děti neměly píchané uši,protože jsem je k dr. nevzala.Nám se to podařilo rozehnat,ale jednou jsem zjistila,že měl Filda po spaní hnus fus hlen v uchu.Šla jsem na kontrolu druhý den,hlavně jestli tam ve vnitř je vše na místě.Co to bylo,se nedovím.Měl v té době i neštovice.Jestli to byl uchabol,nebo prdlá neštovice.

 

Hanka, 3 deti

Ja se s dovolenim jeste vratim k tem zanetum v usich.
Holky, to neni tak jednoduche, dejte si na to pozor.
Datlice,
podivej se do knizek, pokud ti praskne bubinek sam od sebe, je to bohuzel horsi, nez kdyz ti to protrhne dr. Duvod je jasny. Dr. ti ho protrhne dole, takze ti vytece vetsina hnisu, kdezto spontanni perforace muze byt kdekoliv, tedy i uprostred nebo vyse a potom ti tam cast hnisu zustane a jeste muze nadelat dalsi paseku. A pokud mas spontannich velkych perforaci vice, bubinek se pri hojeni zjizvi a muzes huze slyset. A rozhodne to neni vzacnost.
A pokud boli ucho, muze to byt "jen" zanet zvukovodu, pak dobre zabere i ta domaci lecba. A sami to nepoznate, protoze to take boli jako prase.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 388 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.