|
|
Výborná jednoduchá rychlá a hlavně nepálivá indická KORMA |
|
Autor: laeela , 3.12.2007 | |
| 1,5 kg kuře, vykostěné a nakrájené na menší porce 25 g oloupaných mandli 1 malý stroužek česneku 2,5 cm čerstvého zázvoru 3 lžíce oleje 2-3 tobolky zeleného kardamonu 3 hřebíčky 1 menší kousek celé skořice 1 lžička koriandru 2 lžičky římského kmínu 1 zelená chilli paprička (nemusí být) 1 malá cibulka 175 ml jogurtu 175 ml smetany 1 lžička citronové šťávy Mandle, česnek, chilli papričku a zázvor rozmixujeme s 30 ml vody, až vznikne jemná pasta. Na oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na kousky. Vyndáme a necháme stranou. Na tom samém oleji pak opečeme kardamon – rozřízneme tobolky a vysypeme semínka, přidáme hřebíček, skořici, koriandr a římský kmín a počkáme až koření začne vonět. Toto je velmi jednoduchý, ale skvělý trik jak dostat z koření daleko intenzivnější chuť a vůni. Po zhruba jedné minutě přidáme cibulku a opékáme dohromady asi 3-4 minuty, dokud není cibulka měkká. Přidáme mandlovou pastu, zamícháme a necháme chvilinku opéct a rozvonět. Zalejeme jogurtem a vložíme zpátky kuře, dusíme dokud není maso měkké - většinou stačí 10 minut. Na závěr vlijeme smetanu a necháme omáčku spojit. Pro ochucení můžeme přidat lžičku citrónové šťávy. Tradičně se toto jídlo v Indii servíruje s chlebem Naan, který u nás zatím bohužel není k dostání. Místo toho lze podávat dušenou basmati rýži. |
|
Zobrazeno doposud 674 x.
|
|