Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Výborná jednoduchá rychlá a hlavně nepálivá indická KORMA

Autor: laeela , 3.12.2007
1,5 kg kuře, vykostěné a nakrájené na menší porce
25 g oloupaných mandli
1 malý stroužek česneku
2,5 cm čerstvého zázvoru
3 lžíce oleje
2-3 tobolky zeleného kardamonu
3 hřebíčky
1 menší kousek celé skořice
1 lžička koriandru
2 lžičky římského kmínu
1 zelená chilli paprička (nemusí být)
1 malá cibulka
175 ml jogurtu
175 ml smetany
1 lžička citronové šťávy
Mandle, česnek, chilli papričku a zázvor rozmixujeme s 30 ml vody, až vznikne jemná pasta.
Na oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na kousky. Vyndáme a necháme stranou.
Na tom samém oleji pak opečeme kardamon – rozřízneme tobolky a vysypeme semínka, přidáme hřebíček, skořici, koriandr a římský kmín a počkáme až koření začne vonět. Toto je velmi jednoduchý, ale skvělý trik jak dostat z koření daleko intenzivnější chuť a vůni. Po zhruba jedné minutě přidáme cibulku a opékáme dohromady asi 3-4 minuty, dokud není cibulka měkká. Přidáme mandlovou pastu, zamícháme a necháme chvilinku opéct a rozvonět.
Zalejeme jogurtem a vložíme zpátky kuře, dusíme dokud není maso měkké - většinou stačí 10 minut. Na závěr vlijeme smetanu a necháme omáčku spojit. Pro ochucení můžeme přidat lžičku citrónové šťávy.
Tradičně se toto jídlo v Indii servíruje s chlebem Naan, který u nás zatím bohužel není k dostání. Místo toho lze podávat dušenou basmati rýži.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 674 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.