Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Velikonoční nádivka


Autor: Kamila ( Jáchym05+Ráchel08) , 9.4.2006
Nádivka z Oseka

20 dkg uzeného masa
20 dkg vepřového
20 dkg drůbežích jater
25 dkg rohlíků
25 dkg strouhanky
20 dkg slaniny
10 dkg sádla
3 dcl mléka
1 dcl černého piva
2 cibule
5 vajec
Hrst petržele, pažitky, trochu muškátového oříšku, pepř, sůl, tuk na vymazání pekáčku
Maso uvaříme, na 1 cibuli a polovině sádla orestujeme játra, zalijeme pivem a podusíme. Maso a slaninu rozkrájíme na kostičky, vložíme do mísy a přidáme játra s pivem, do druhé mísy vložíme rohlíky nakrájené na kostičky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, necháme vsáknout a potom přidáme do mísy k masu, Na 2. polovině sádla a druhé cibuli orestujeme bylinky a přidáme do mísy k ostatním přísadám. Na závěr osolená a opepřená vejce s trochou muškátového oříšku. Směs promícháme, vložíme do vymazaného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1463 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.