menší pórek nakrájíme na kostičky, střední mrkev nastrouháme na hrubo (nebo nakrájíme na malé kousky :-)), tři střední rajčátka taky na kousky. zmražené fazolové lusky přelijeme horkou vodou, kvůli odstranění zbytečného (a většinou smradlavého) ledu. pro pidižvíky typu mates je lepší lusky nakrájet na menší kousky. na másle (a trošce vody) podusíme chvilku pórek, přidáme mrkev, po chvilce rajčata. přilijeme trochu vody, zasypeme bazalkou, saturejkou a univerzální kořenící směsí, přisypeme fazolové lusky a 15-20 minut dusíme. vody přilejeme jenom trochu, jen tak ,aby se to celé nepřipalovalo. do zapékací mísy vysypeme zeleninovou směs, zalijeme vajíčkem (až dvěma) rozšlehaným v půlce zakysané smetany (popř. rostlinné smetany gran cucina :-)) a nastrouháme malé množství tvrdého sýra. všecko zamícháme a zapečeme pár minut, aby vajíčko ztuhlo. podáváme s chlebem nebo zemákama. |