Ovesné kuličky
150 g másla (rostlinného tuku), 100-120 g třtinového cukru BIOHARMONIE, 1 vanilkový cukr, 150 g ovesných vloček BIOHARMONIE, 3 lžíce kakaa (karobu).
Všechny uvedené přísady smícháme, dobře vypracujeme a ve dlaních tvoříme malé kuličky. Jednu polovinu kuliček obalujeme v kokosu, druhou v sezamových semínkách (nebo v mletých vlašských ořechách). Klademe je do papírových košíčků a necháme ve chladu ztuhnout.
Špaldová vánočka
500 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté, 250 ml rýžového přírodního nápoje Isola Bio, 100 g másla, 2 žloutky, 20 g droždí, 150 g přírodního třtinového cukru BIOHARMONIE, mák, mořská sůl Biosal
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, trochu mořské soli, žloutek a vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a vlažného rýžového nápoje. Uhněteme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři části, z každé vyválíme váleček a poté z nich upleteme cop. Vánočku vložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem, posypeme mákem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Medové perníčky z žitné mouky
86 dkg žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce BIOLINIE medu květového, 36 dkg třtinového cukru BIOHARMONIE, 1 perníkové koření, citrónová kůra, 5 dkg sádla, 1 lžíce jedlé sody
Vše smícháme a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Tyčinky z ovesných vloček
250 g ovesných vloček BIOHARMONIE, 90 g přírodního třtinového cukru BIOHARMONIE, 90 g BIO javorového sirupu (může být i med), 125 g másla a trochu na vymazání
Na pánvi smícháme máslo, javorový sirup a třtinový cukr a mírně zahřejeme, až je vše tekuté. Přimícháme vločky a dobře zamícháme. Těsto rozetřeme do připraveného pekáče a povrch uhladíme. Pečeme asi 30 - 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C (plyn 4). Necháme vychladnout, poté nakrájíme tyčinky a vyndáme je z pekáče.
|