Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

zapečené fazolové lusky

Autor: dib (matěj 21.8.05) , 5.12.2007

menší pórek nakrájíme na kostičky, střední mrkev nastrouháme na hrubo (nebo nakrájíme na malé kousky :-)), tři střední rajčátka taky na kousky.
zmražené fazolové lusky přelijeme horkou vodou, kvůli odstranění zbytečného (a většinou smradlavého) ledu. pro pidižvíky typu mates je lepší lusky nakrájet na menší kousky.
na másle (a trošce vody) podusíme chvilku pórek, přidáme mrkev, po chvilce rajčata. přilijeme trochu vody, zasypeme bazalkou, saturejkou a univerzální kořenící směsí, přisypeme fazolové lusky a 15-20 minut dusíme. vody přilejeme jenom trochu, jen tak ,aby se to celé nepřipalovalo.
do zapékací mísy vysypeme zeleninovou směs, zalijeme vajíčkem (až dvěma) rozšlehaným v půlce zakysané smetany (popř. rostlinné smetany gran cucina :-)) a nastrouháme malé množství tvrdého sýra. všecko zamícháme a zapečeme pár minut, aby vajíčko ztuhlo.
podáváme s chlebem nebo zemákama.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1188 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.