Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Akce roku 2004 - Jarní sprint Žižkov Praha

Jarní sprint Žižkov, Praha 2004 ( 24.4.2004 )

Autor: rukavička , 24.4.2004

Jarní sprint se opět povedl (někomu více, někomu méně:), počasí nebylo nejhorší, diváků přišlo přiměřeně situaci. Ten den se totiž konalo v Praze ještě několik automobilových akcí např. sraz veteránů v H. Počernicích...


Ráda bych tu uvedla celkové počtu účastníků a vítěze v kategoriích, ale zatím nemám k dispozici údaje - ví-li někdo víc než já, může to k článku doplnit!


Kategorie bus - vítěz Petr Kvasnička




Pokud vím, tak vše probíhalo relativně podle plánu, jen jízda na Václavák byla uskutečněna asi o hodinu dříve. Auta dojela až dolů na Můstek a nádherný pohled na ně byl zvláště z výšky viz. fotoalbum.


Tato dubnová akce byla zakončena zcela podle tradice - posezem v hospodě, který se pro některé protáhl až do druhého dne.


Tak příště zase na Žižkově!!!!


K této akci vyšel o dva dny dříve článek, pokud jste si tehdy nezakoupili denní tisk, čtěte dál:



Brouci se v sobotu sejdou na Vítkově


Pouhé dva ročníky stačily a jak se zdá, Praha se může každé jaro chlubit další kvalitní automobilovou akcí a pro diváky i skutečně zajímavou podívanou.


Poslední dubnovou sobotu pražský Vítkov opět zaplní charakteristický zvuk vzduchem chlazených motorů značky Volkswagen. Pro vozy a jejich majitele to bude vlastně start do nové motoristické sezóny. V rámci loňského ročníku Jarního sprintu na Vítkově se jich tu sešlo na pět desítek a stálo to skutečně za to!


Celá akce začíná časně dopoledne, kdy k památníku na Vítkově přijíždějí Brouci a Busy na povinnou přejímku a kontrolu. Pak následují tréninkové jízdy, poslední rychlé změny či úpravy a v pravé poledne vyráží na startovní čáru první dvojice vozidel.


Samotný název akce „Jarní sprint“ jasně označuje o co tu půjde: jede se klasická sprinterská trať ¼ míle, kdy v polovině je ještě vložena zkouška brzd a akcelerace. Nezastavíš přesně, tvoje smůla – jsi diskvalifikován. Startuje se systémem Le Mans tj. s motory v klidu a s handicapem 5-30 m podle věku účastníka. Tím se částečně setřou rozdílné výkony mezi vozy a více záleží na pohotovosti a šikovnosti samotného řidiče.


Legendární Brouci mají i dnes spoustu obdivovatelů, proto není divu, že se loňský ročník setkal i s velkým ohlasem Pražanů, kteří se vypravili na vrch Vítkov. Během celé akce měl každý možnost si vozy prohlédnout. A bylo na co se dívat! Pečlivě udržovaní plechoví miláčci s nablýskanými kapotami vedle stejně spolehlivých Brouků používaných pro denní ježdění, vozy v originál stavu, kabriolety, kempinkové Busy a nechyběly ani závodní speciály s mnoha úpravami exteriéru a motoru. Ostatně otevřené motory představovaných vozů byly jedním z největších lákadel a tématem k mnoha diskusím pro všechny věkové kategorie.


3. ročník Jarního sprintu na Vítkově opět pořádá VW Brouk klub Praha a jak se zdá, letos nejen s mezinárodní účastí, ale i s mimořádnou lahůdkou na závěr. Po ukončení závodů na Vítkově a vyhlášení vítězů je připravena „spanilá jízda“ všech vozů přes Žižkov až na Václavské náměstí. Netradiční ukončení letošního ročníku Jarního sprintu bude umožněno díky spolupráci s Klubem přátel Václavského náměstí, pro které kultovní Brouk také není jen pouhou minulostí.



Info:


3. ročník Jarního sprintu Vítkov 2004


pořadatel VW Brouk klub Praha, kontakt 605 331 791


program:


9 h přejímka a kontrola vozů


12 h zahájení závodů


16 h vyhlášení vítězů


17 h spanilá jízda na Václavské náměstí



Deníky Bohemia, Večerní Praha, 22.04.2004, Alena Kvasničková


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 483 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.