Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Akce roku 2004 - Broukání v podhradí - Křivoklát

Broukání v podhradí - Křivoklát, duben 2004


Autor: rukavička , 15.4.2004

Nápad, o kterém jsme se dozvěděli na www.flat4.org (stojí za podívání) byl zorganizován na sobotu 10.dubna. Celá hlavní kolona broučích vozidel vyrazila s velkým zpožděním z Dejvic, sraz byl v restauraci pod hradem, parkoviště opodál. Přihlášeno bylo na 35 vozidel a 70 osob, konečný počet tomu +- odpovídal.


Za Žlutý rukavice byli přítomni: A+M Kvasničkovi a jejich dědek 1959, A.Massoud s cabrioletem.




99% osazenstva tvořily nám naprosto nové a neznámé tváře, se kterými se však budeme v budoucnu setkávat na více akcích. Na www.flat4.org se s některými můžete seznámit a okouknout jejich vozítka.


Dne 19. dubna 2004 vyšel v příloze MF Dnes (Střední Čechy) krátký článek o Broukání v podhradí vč. rozhovoru s jedním z velitelů akce. viz. níže


Majitelé Brouků si dali sraz na Křivoklátě


Během celé uplynulé soboty proudily směrem k hradu Křivoklát davy návštěvníků, které kromě slunečného počasí přilákal zejména tradiční velikonoční program. Krátce po poledni se mezi ně vmísila i stovka účastníků srazu majitelů legendárních vozů Volkswagen Beetle, jenž je v Česku známější pod označením Volkswagen Brouk. Se svým modrým Broukem do Křivoklátu dorazil i Jan Peštál, který je tvůrcem internetových stránek určených milovníkům těchto vozů.
„Při internetových debatách se schází poměrně velká komunita lidí, kteří se až dosud neznali osobně. Snaha napravit to byla hlavním důvodem uspořádání tohoto srazu,“ vysvětlil Jan Peštál.


Jde tedy o první setkání?


Pokud jde o návštěvníky našich internetových stránek, tak je to sraz první, který jsme naplánovali zhruba před půl rokem. Většina přítomných se ale pravidelně účastní i dalších setkání, která se během jara a léta konají na různých místech republiky.


Co vás přivedlo na Křivoklát?


Křivoklát vzešel ze široké diskuse, kdy se každý návštěvník stránek mohl vyjádřit k místu i termínu konání. Padla řada návrhů, ale nakonec jsme se shodli právě na velikonočním Křivoklátu. Vznikl tak i název celé akce, kterou jsme pojmenovali Broukání v podhradí 2004.


Kolik Brouků přijelo?


Napočítali jsme přibližně pětačtyřicet vozů. Nejstarší byl z roku 1958 a nejmladší z roku 1995.


Hodláte přijet i za rok?


Chceme zachovat myšlenku akce, takže zřejmě opět zamíříme k nějakému hradu či zámku. Místo znovu vzejde z hlasování návštěvníků našich internetových stránek. Křivoklát už to ale nebude.


Legendárním Volkswagenem jste přijel i vy. Jak jste se k němu dostal?


Já mám vlastně rodinný vůz, který se k nám do republiky oficiálně dostal v roce 1967 jako svatební dar určený mé tetě. Vyrobený byl ale o šest let dříve. Jezdil s ním můj děda i otec. Pak auto řadu let stálo, dokud jsem ho před třemi lety znovu nezprovoznil.


Používáte Brouka i na běžné ježdění?


To ne. Stejně jako naprosté většině broučkařů mi slouží pouze jako cestovní prostředek na výlety. Je to veterán, takže se s ním podle toho musí i zacházet.


Jan Peštál



Autor: (ok)
copyright: MAFRA a.s. - MF DNES - iDNES

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 729 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.