CIBULKOVÁ OMÁČKA
Potřebujeme:
2 cibule, 2 lž. hladké mouky, 3 stroužky česneku, masox nebo vývar, bobkový list, tymián, pepř, sůl, kmín, sádlo
Příprava:
Na sádle osmažíme 2 nasekané cibulky. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme tmavou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Dále přidáme kmín, bobkový list, špetku tymiánu, pepř a sůl. Těsně před odstavením přidáme 3 stroužky namačkaného česneku. Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo těstovinami.
ITALSKÉ TĚSTOVINY
Na 2 porce je třeba:
1/2 balíčku špaget, 1 tuňák v konzervě, olivy, česnek, rajčata ve vl. šťávě nebo kečup + čerstvá rajčata, oregáno, parmazán nebo jiný sýr, cibule, sůl, pepř.
Příprava: Na oleji orestujeme cibulku. Přidáme rajčata ve vl. šťávě nebo čerstvá rajčata (která orestujeme) s kečupem. Dále přídáme konzervu tuňáka, nakrájené olivy, stroužky česneku, oregáno a dochutíme solí a pepřem. Zředíme trochou vody. Podáváme se špagetami a posypeme parmazánem nebo jiným sýrem. |