Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

RYCHLOVKY

Autor: HANČÍ*Tomáš 02/04+Matyáš 10/06 , 2.7.2004

CIBULKOVÁ OMÁČKA


 


Potřebujeme:


2 cibule, 2 lž. hladké mouky, 3 stroužky česneku, masox nebo vývar, bobkový list, tymián, pepř, sůl, kmín, sádlo



 


Příprava:


Na sádle osmažíme 2 nasekané cibulky. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme tmavou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Dále přidáme kmín, bobkový list, špetku tymiánu, pepř a sůl. Těsně před odstavením přidáme 3 stroužky namačkaného česneku. Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo těstovinami.




 


 


ITALSKÉ TĚSTOVINY


 



Na 2 porce je třeba:


1/2 balíčku špaget, 1 tuňák v konzervě, olivy, česnek, rajčata ve vl. šťávě nebo kečup + čerstvá rajčata, oregáno, parmazán nebo jiný sýr, cibule, sůl, pepř.


Příprava:
Na oleji orestujeme cibulku. Přidáme rajčata ve vl. šťávě nebo čerstvá rajčata (která orestujeme) s kečupem. Dále přídáme konzervu tuňáka, nakrájené olivy, stroužky česneku, oregáno a dochutíme solí a pepřem. Zředíme trochou vody. Podáváme se špagetami a posypeme parmazánem nebo jiným sýrem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1519 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.