Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

26. 10. 2014

Autor: vallan , 26.10.2014
Zase jsou to dva měsíce, co jsem naposledy zapsal do deníku. Něco na tom je, psát deník skutečně každý den. Člověk si při psaní stále ještě dobře vybavuje, co se vlastně ten den stalo. No, ale radši pozdě než vůbec. Tak co zapsáníhodného dokážu ze své paměti vydolovat?
Tak nějak si nemůžu vzpomenout, co vzácného se přihodilo v září. Nejspíš rutina: práce, školy, kroužky, jednodenní výlety a návštěvy (u) kamarádů.
Zato říjen byl událostmi bohatý, to se nedá zapomenout.
Přiletěli za námi Jirka, Ondra a Míša - naši kamarádi, se kterými jsme se čile stýkali v Anglii. Měli jsme tady naplánovaný společný víkend, který jsme veleúspěšně strávili na zapůjčené chatě, asi čtyřicet kilometrů od Linköping. Počasí se vydařilo, chata byla na samotě u jezera, dokonce jsme měli k dispozici dva motorové čluny, na kterých jsme vesele brázdili klidnou hladinu jezerní. Všichni byli spokojení, včetně dětí, které byly samozřejmě s námi. Jen ten víkend příliš rychle utekl. Říjen je měsíc, ve kterém slavíme mnohonásobné narozeniny. Naše sestry Pavla a Pavla jsou opět o rok starší, stejně jako Zuzanka a Markétka. Připravili jsme pro naše děti překvapení největší: živé tvory - malé pískomily, hlodavce známé ve švédštině taky jako pouštní krysy. Tak se naše rodina rozrostla o dva malé krysáky, kteří spolu sdílejí příbytek. Zuzi a Maka z nich byly dočista na větvi a pořád ještě jsou. Pískomilové nesou jména Bubbel (Zuzi) a Sixten (Maka). K občasné lítosti holčiček jsou Bubla a Sixten ještě dost plaší a málokdy se nechají vytáhnout z jejich pilinami vysypaného paláce. Ale vypadá to, že plachost pomaličku polevuje. Tenhle dárek udělal dětem velikou radost, máme jejich první reakci natočenou na video, ale to sem bohuželnemůžu vložit. Oslavy narozenin proběhly nadvakrát. Zuzanka pozvala své dvě nejlepší kamarádky Xixi (Šiši) a Elin k nám na oběd, po kterém jsem s nimi jel do kina, kde se utopily v popcornu a limonádě. Po kině jsme se vrátili domů na dort a děti si hrály. Na druhý den, v neděli, měla oslavu Markétka. Jeli jsme s kamarády Martinem a Katkou a jejich dětmi do dětského ráje Leo's Lekland, a potom všichni k nám na oběd a další dort.
Dneska jsme Markétku přihlásili na gymnastiku, snad pro ni bude místo.
Děti mají před sebou týden prázdnin, ačkoliv pro naše děti to znamená část prázdnin strávených v družině neb Haník musí několik dní v týdnu chodit do školy a já budu v práci každý den. Ale podle toho, co jsem slyšel, čeká děti v družině pestrý program.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 667 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.