Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

16. 4. 2014

Autor: vallan , 16.4.2014
Nacházíme se uprostřed velikonočních prázdnin, které pro naše děti ale zase až takové prázdniny nejsou, neboť Haník chodí tu a tam do školy a já každý den do práce. Naštěstí tady funguje školka i družina i o prázdninách, takže je o drahunky postaráno. Zuzanka měla dneska v družině diskotéku, na kterou se samozřejmě těšila; navíc tam děti čekalo překvapení, ze kterého se vyklubaly zmrzliny pro všechny. V pátek je červený den neboli volno, stejně jako v pondělí, tak uvidíme, co vymňoukneme v těch čtyřech dnech.

Zuzanka začala chodit do atletiky, zatím je to jednou týdně v neděli odpoledne, v hale na univerzitě - tedy pět minut na kole. Běhají, skáčou do výšky i do dálky, zatím myslím ještě ničím neházeli - a Zuzanku to hodně baví. Už se pomalu blíží konec termínu koníkového kroužku a Zuzanka vydala prohlášení (možná definitivní), že na další koníky už se nepřihlásí. Upřímně řečeno jsme rádi, že se dobrala k tomu rozhodnutí - nemyslíme si, že je z koní nadšená, ačkoliv na nich rozhodně ráda jezdí. Kromě lekcí ježdění se ale do jízdárny nehrne. Má ke koním normální vztah: větších koní se spíš bojí, malé má mnohem raději, ale není to vyloženě láska. Doufám, že jsme ji rozhodnutí skončit nenaimplantovali my, přece jenom jsme se nikdy netajili tím, že tam nechodíme rádi. Uvidíme, ještě je pořád možné, že změní názor.

Markétka nemá zatím kroužků, i když je v jakémsi pořadníku ve zdejší umělecké škole na ´musiklek´, cosi jako hudba hrou. Kdoví, jak dlouho se tam čeká. Zuzanka je v pořadníku na výtvarku už snad rok.

Zítra, ve čtvrtek (Zelený čtvrtek?) se děti chystají na Påskkärring. To je švédská tradice, jakási velikonoční obdoba Haloweenu. Děti se převlečou za čarodějky nebo spíš staré babky kořenářky; má v tom figurovat šátek a něco kostkovaného. Nevím jak kluci, ti možná za Supermana. Vystrojené se vydají terorizovat sousedství. Dostávají sladkosti, obvykle výměnou za vlastnoručně vyrobené kartičky, na kterých přejí veselé Velikonoce. Zuzi i Maka mají v plánu obrážet ulici, společně se dvěma kamarádkami ze Zuzančiny třídy (Xixi a Jemima). Máme plnou polici sladkostí, takže můžeme způsobit veselé Velikonoce na záchodě snad polovině dětí v Linköping.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 375 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.