Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

16. 12. 2012

Autor: vallan , 16.12.2012
Nacházíme se krátce před Vánocemi, za poslední dva týdny tady napadlo asi čtyřicet centimetrů sněhu, takže zimní radovánky jsou v plném proudu.
Minulý víkend jsme bobovali na svahu ve Valla, v hromadě sněhu před domem jsme vykutali chodby a dneska jsme stavěli sněhuláky.
Zuzanku čeká zítra poslední hodina plavání v tomto roce; udělala za těch několik měsíců ohromný pokrok a určitě se příští rok rozplave. Markétka je taky ve vodě jako doma a zdatně imituje pohyby zkušenějších plavců.

Pozítří máme, Haník a já, poslední lekci švědštiny, a pak už jsme odkázání sami na sebe. Haník nejspíš začne v půlce ledna další kurz, který pořádá město, já čekám, až se vyjádří k mé žádosti na dálkový kurz.

Zuzanka má dobrou naději, že v lednu přestoupí z mezinárodní třídy do školy, která je za dvěma třemi rohy. Čekáme, až se po Novém roce její současná učitelka vymáčkne, jestli už je Zuzi připravená. My máme dojem, že rozhodně je - narozdíl od nás je schopná komunikovat výhradně ve švédštině.

Byli jsme se v minulém týdnu podívat na vánoční vystoupení našich dětí - já teda jenom na Zuzančinu třídu, Haník na obě. U Zuzanky ve škole pro nás nachystali perníčky a zdejší svařák zvaný Glögg. Děti pak zazpívaly asi deset písniček, z toho většinu ve švédštině - není třeba říkat, že je to obdivuhodné, co se dokažou naučit v cizím jazyce. Zuzanka byla v kostýmu Lucia, což je zdejší světice a právě jí jsou tyhle převánoční oslavy věnované.

Včera jsme koupili vánoční smrk - krásný dvoumetrový, hustý strom. Do velkého domu patří velký strom, letos zůstane umělý chudák v garáži.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 431 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.