Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

20. 10. 2012

Autor: vallan , 20.10.2012
Dnes je den narozeninové neutrality - včera v osm večer to bylo sedm let ode dne, kdy se narodila Zuzi, zítra v jedenáct večer budou Markétce čtyři. Loni v Anglii jsme narozeninovou oslavu odehráli jen v rodinném kruhu a na kamarády dětí se nějak nedostalo, ale letos už jsme to nezanedbali a za dětmi dnes přišly dvě kamarádky na naši první švédskou oslavu narozenin. Jedna z kamarádek je dokonce Švédka! Druhá, Zuzančina spolužačka LJ, je z Filipín. Holčičky sfoukly svíčky na dortech, radovaly se z vytoužených panenek Barbie a s kamarádkami vyráběly náramky, masky a další cetky.

Zuzanka zdárně pokračuje v mezinárodní třídě, opravuje naši mizernou švédskou výslovnost, zatímco Markétka se zatím tváří, že se jí švédský jazyk moc netýká. Ale Maka je nejspíš ten černý kůň v naší rodině; má z nás určitě nejlepší šanci osvojit si správnou výslovnost a přijmout cizí jazyk za vlastní.

Haník se blíže seznámil se zdejším zubním lékařstvím - pochvaluje si péči lokálních dentistů,na druhou stranu pláče nad drahotou zubařské péče. Ceny za ošetření jsou astronomické, v porovnání s ČR i UK; jenže vypadá to, že právě v UK ošetření chrupu zpackali, a proto teď Haník strávil několik hodin na křesle. Haník má v poslední době vůbec spoustu zážitků - ve středu si udělala rychlý výlet do Stockholmu, kde na české ambasádě vyřizovala výměnu pasu. Ne za švédský, jen vystavit nový český. Teď po sobě čtu (to nedělám často), jak u Haníka míchám koncovky u sloves - rod mužský, ženský, jak to přijde.

Taky jsme o minulém víkendu vyrazili na houby, protože kolegové se předhánějí v tom, kolik toho nasbírali - prý je teď ideální doba pro sběr tratkantarell (Cantharellus tubaeformis), dalo by se asi říct hnědé lišky. No, prošli jsme se po třech různých lesech a našli jednu houb. A nebyla to ani Cantharellus tubaeformis. Naštěstí jeden můj kolega byl na houbách den před námi a přinesl nám v tašce plno těchhle hub. Taky za nimi cestoval asi 80 kilometrů, zatímco my ani ne dvacet...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 440 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.