Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

28. 3. 2010

Autor: vallan , 28.3.2010
Jaro je tady, hurá, dlouhá a studená zima se snad už vzdala svých nároků na vládu nad počasím. My jsme se v dnešním slunném odpoledni věnovali práci na zahrádce, nejen zimou dost zpustošené. Předchozí obyvatelé si nejspíš nevěděli příliš rady s tím, co s takovým kouskem země udělat, tak toho spíš více podělali než udělali. Trošku jsme to dneska pozvelebovali, ale pořád nás venku dost práce ještě čeká. Holčičky samozřejmě vydatně pomáhaly; Markétka hlavně mamince s přesazováním kytek v květináčích a zaléváním, Zuzanka odnášela dřevo, které jsem posekal. Z garáže jsme pak vytáhli Zuzančino kolo a tříkolku, kterou Markétka podědila po starší sestře, a obě to na zahrádce rozjely po svém.

Nejen díky jaru se nám doma rozjasnilo - i moje nová práce nám přináší víc radosti než jsme prožívali v posledních měsících. Vypadá to, že všechny naše velké starosti jsou za námi - Allianz, stěhování, život na předměstí, práce... Užíváme si teď rodinný život a těšíme se na jarní a letní cestování. Letos snad poobjevíme zase další kus Velké Británie; určitě se nebudeme bránit dalším pobytům na farmách, ale zatím není v plánu nic konkrétního.

V následujících týdnech čekáme důležité psaní - mělo by nám přijít rozhodnutí z městkého úřadu, do které školy umístí Zuzanku. Doufáme, že to bude ta zdejší, která stojí hned vedle školky, kam teď Zuzi chodí. Tak nám držte palce, jinak bychom s ní museli nejspíš dojíždět autem někam v okolí.

Markétka je šikovná holčička - učí se od své sestry, slova i činy. Hrají si spolu, ale každou chvíli se pohádají a Markétka rozhodně nezůstává starší sestře nic dlužná. Dneska ji Zuzanka odstrčila ruku od nějaké hračky a za to sklidila pořádné zatahání za vlasy. Okamžitě se nazlobila a tvářila se velice dotčeně. Možná si myslela, že něco takového si ten prcek nesmí vůči autoritě dovolit. Ale Markétka je bojovnice. Rozšiřuje slovní zásobu; zatím používá jednoslovné výrazy, spíš jedno- a dvouslabičné (prší, hami, fuj, mami, tati, Sizi - to je Zuzi, a další.. ovládá jich docela dost). Neustále s sebou tahá Žužláka, deku z jedné strany chlupatou, kterou ožužlává, za chůze i v kočárku. Haník se chystá chodit s Markétkou na nějakou místní playgroup, kde se scházejí maminky s dětmi. Bývá to ve středu, uvidíme, jestli to tenhle týden vyjde.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 435 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.