Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

6. 1. 2010

Autor: vallan , 6.1.2010
Po počátečních drobných eskapádách spojených s přestěhováním (např. tradičně zpackané připojení telefonní linky a internetu v režii British Telecom nebo vypnuté topení, když jsme měli na návštěvě Proškovi) jsme se v novém domově pohodlně zabydleli, Zuzance školku zařídili a okolí zlehka prozkoumávat začali.

Dům v Uxbridge jsme celkem úspěšně předali majiteli, i když kolem toho byly drobné tahanice a před pár dny nám majitel volal, že v posteli, kterou jsme tam nechali (koupili jsme ji před odchodem na Ebay), jsou možná blechy, protože noví nájemníci jsou pokousaní.
Moje dojíždění do Hayes není nic radostného, ale pořád mě v práci udržují v domnění, že je to jen dočasné, a to mi dává sílu prásknout do koní a urazit těch necelých šedesát mil.

Rok 2010 začal vzrušením, když si Zuzanka při pádu ze židle naštípla klíční kost. Na pohotovosti jsme strávili dvě a půl hodiny ale možná jsme si to mohli ušetřit, protože sice Zuzance udělali rentgen, který ukázal naštíplou kost, ale na místě dostala jen volný závěs na ruku, který jsme pak doma nahradili plenou. Bylo to v sobotu a domluvili pro nás na čtvrtek schůzku na zlomeninovém oddělení, kde to prý Zuzce nějak lépe zafixují. To bude tedy zítra dopoledne, tak uvidíme. V pondělí začala Zuzance školka, kam jsme se vypravili s tím, že jim ukážeme ruku v závěsu a oni nám ukážou dveře. Naštěstí se to nestalo a manažerka školky prohlásila, že to není žádný problém; pokud nám to nevadí, může tam Zuzanka hned začít. Takže tam rovnou zůstala. Tak jako dříve v Hillingdon Primary, má nárok na dvě a půl hodiny denně hrazené státem a k tomu jí připlácíme hodinu denně. Začíná v devět, takže ji vyzvedáváme v půl jedné; to znamená, že tam bývá v době oběda, takže jí Haník dává s sebou obědy do krabičky (lunch box) a ve školce jí to ohřejí. Jsme rádi, že tři a půl hodiny denně poslouchá ten neuvěřitelný příval slov někdo jiný...

Markétka roste jako z vody a určitě jí hodně prospěla změna velikosti bydlení - prohání se tady po místnostech v přízemí, většinou pronásleduje někoho z nás, ale umí si hrát i sama. Poměrně dost následuje Zuzanku a ráda si s ní hraje (taky ji ráda tahá za vlasy). Zuzi to často nese jako břemeno, ve smyslu 'Už mě zase to mimino otravuje', ale stejně tak bere Markétku do party a hrají si spolu. Koneckonců, Markétčina první slova poránu bývají "A-hóój Zu-zí". Markétka už má rozsáhlejší slovník, najdeme v něm slova: Daddy (tatínek, ale taky leccos ostatní), Ahoj, Bye, Ham ham... to je asi zatím tak všechno.

Tak.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 593 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.