Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

6. 10. 2009

Autor: vallan , 7.10.2009
Vypadá to, že články už píšu jen po návratech z dovolené, ale faktem je, že jsme se letos docela nacestovali. Na turecké slunce a opulentní snídaňoobědovečeře v hotelu rádi vzpomínáme, ale jsme zpátky v Anglii a vracíme holčičkám (i nám) jistotu pravidelného denního režimu.

Zuzanka se vrátila do školky, ale povedlo se nám prohodit její odpolední seance za ranní, takže ji už týden vozíme do školky na devátou a v půl dvanácté ji vyzvedáváme. Zuzanka má nové kamarády, do školky se těší a i vychovatelka poznamenala, že jde vidět, že Zuzance ranní školka svědčí; že prý je o poznání aktivnější a ne tak unavená. Příjemnou změnou je též to, že nám Zuzanka popisuje konkrétní činnosti,které ve školce provozují - dřív se omezovala na strohé Hráli jsme si. Teď se dozvídáme, že hráli divadlo, povídali si o zlých lidech (?), malovali, hráli si na obchod, četli knížky, vařili a tak různě. Taky proběhla změna ve složení Zuzančiných spolužáků. Odpoledne chodí do školky převážně děti asijské a africké, ranní spolužactvo tvoří převážně bílé děti.

Markétka je zdravá a veselá, v současnosti ji nezatěžují žádná trápení. Už je zcela na umělé výživě, ale v noci se pořád probouzí, alespoň a většinou jednou za noc. Přes den si ráda hraje se Zuzankou, hodně žvatlá a připravuje se budoucí dráhu kaskadérky (například skoky z křesla). Je to úleva, že povídá místo těch ušídrásajících zvuků, které výhradně vyluzovala doposud. Ale i na ty se občas dostane, Markétka pořád umí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 508 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.