Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

21. 7. 2009

Autor: vallan , 22.7.2009
Koníkovi dlouho nepsali, zato poměrně hodně cestovali. Zajeli do Norfolku s Ricardem, Romali a dětmi, kde strávili několik pěkných dní na farmě, tentokrát ne typu Bed&Breakfast, ale Cottage, tedy komplet stavení k pronájmu. Měli jsme pronajatý velký kamenný dům, dříve patrně obydlí pro pomocné síly na farmě. Tak jsme tam těch pár dní hospodařili a cestovali po Norfolku, ktery je přímořský, placatý a mile venkovský.

Pár dní nato jsme se vydali směr Francie, kde jsme potrávili devět dní, na které budeme také dlouho s radostí vzpomínat. Cestování nebylo krátké, ale bylo rozprostřené zhruba půl na půl mezi auto a trajekt. Nejdřív jsme se vydali, obdobně jako minulý rok, za Benem a Hankou do Flers. Zase jsme poseděli, popovídali, pogrilovali, holčičky si pohrály, a třetí den jsme táhli tu naši káru dál, směrem na jih a západ, do přímořského Les Sables d'Olonne.

Do Les Sables jsme jeli na pozvání dalších francouzských kamarádů, Alexe a Toma. Alexovým rodičům patří dům/letní obydlí na jedné z ulic v městečku, vzdálené asi deset minut chůze od pobřeží Atlantiku. Při našem příjezdu už byl dům zabydlený Alexem a dalšími kamarády; my jsme byli poslední do sbírky. Byly tam dva páry, Alex, Tom a my. Kromě nás samí Francouzi. Zuzanka si během prvních pár minut obtočila přítomné dámy kolem prstu a v podstatě až do konce pobytu je vcelku úspěšně zaměstnávala. Celý týden, který jsme tam strávili, jsme si užívali dobrého jídla, pití, společnosti milých přátel, kteří se kvůli nám snažili mluvit anglicky, moře, sportování a vůbec. Cesta zpět z Francie do Anglie proběhla tento rok bez zádrhelů; a i díky vínu, které jsme si přivezli s sebou, máme dovolenou stále v živé paměti.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 514 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.