Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

1. 6. 2009

Autor: vallan , 1.6.2009
Konec května a první červnový den v Anglii je ve znamení letního počasí s teplotami kolem 25 stupňů, krásné počasí po návratů z našich výletů.

Nejdřív týdenní zájezd do Čech a na Moravu, kde jsme si hlavně my s Haníkem trochu oddáchli, když Zuzanku měly v péči babičky, dědečkové, tety a všichni ostatní kromě nás. Není to určitě jenom můj pocit, že po návratu je Zuzanka více otevřená lidem a hýří sebevědomím. V letadle žádné potíže nebyly ani s jednou cérkou. Markétka byla hodná a statečná cestovatelka; pravda, strávila většinu letů přisátá, ale i tak.. Svatba v osadě na Sázavě byla vydařená a dneska nám babička Dáša říkala, že Zuzanka se těšila široké přízní přítomných, hlavně za její neutuchající taneční elán. Bohužel se nám nepodařilo Zuzančiny tanečky zvěčnit - přijeli jsme se tam přece dosyta najíst a napít. V Rožnově se dědovi podařilo dát dohromady elektrickou motorku a Zuzanka ji testovala. Zkrátka a dobře jsme se v Čechách měli dobře a nutno říct, že cestování mezi Prahou a Rožnovem příště zase vlakem - je to pohodlné a bezproblémové.

Po přiletu jsme se doma dlouho neohřáli, vlastně jen jeden den jsme strávili v Uxbridge a další ráno už jsme byli zase na cestě, tentokrát autem na sever, na farmu v oblasti Lake District. Po úspěchu výletu do Cornwall jsme si řekli, že budeme obrážet farmy ve Velké Británii a další cíl byla právě jezera. Vydařilo se všechno, počasí, ubytování i místa a lidi; podle mě jednoznačně jeden z nejlepších výletů tady. Děti byly opět hodné. Markétka si užívala nošení v krosně, Zuzanka na farmě nakrmila z láhve s mlékem jehňátko Charlotte a v restauraci snědla dinosauří řízky. Farma byla menší než u přechozího výletu, ale bylo to příjemné místo, s farmářem a jeho ženou jsme si večer dopřávali čaj a sušenky, ráno pak u snídaní excelovala Zuzanka - zvlášť když pak přibyli i další hosté. Do Lake District je to kus cesty, zvlášť když máte smůlu na dopravní špičku a kolony, jako se to povedlo nám, ale výsledný efekt za to stojí. Hory, jezera, úzké křivolaké silnice, zatím jsem v Anglii nepoznal pěknějšího místa.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 622 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.