Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

21. 4. 2009

Autor: vallan , 21.4.2009
Minulý týden jsme do toho praštili, sbalili svých osmsetosmdesátosm švestek, zamkli naše nemoci do skříně a klíče spolkli, zapnuli Tom-Toma a vyrazili na třídenní výlet do jihozápadní oblasti Anglie, kterou na mapě najdete pod jménem Cornwall. Neměli jsme akci nijak naplánovanou, ubytování také nebylo domluvené, prostě jsme vyjeli naslepo, vyzbrojeni poctivým odhodláním utéct na pár dní z Uxbridge. Štěstí nám přálo a třetí den jsme se vrátili, plni pěkných dojmů a zážitků, jen škoda, že jsme se nemohli zdržet déle.

Do Cornwallu je to kus cesty; zhruba 260 mil, tedy něco málo přes 400 kilometrů. S několika delšími přestávkami jsme dorazili do cíle asi za šest hodin. Není to málo, ale když jsme nakonec vystoupili z auta u farmy, kde jsme si na místě domluvili ubytování, bylo jasné, že to stálo za všechny ty mravence v nohou. Čistý vzduch, kopcovitá krajina s pasoucími se ovcemi, dobytkem a koňmi, všechno co mohlo, kvetlo - jak příjemná změna proti zaprášenému předměstí Londýna. Navíc i počasí se ten den vydařilo, takže jsme se ještě v podvečer vydali do blízkého městečka Truro, s hlavním úmyslem dobře se najíst. I toho nám bylo dopřáno k naší ohromné spokojenosti, paní farmářka nám doporučila skutečně výbornou restauraci s velice nápaditým kuchařem a milou obsluhou.

Druhý den se pokazilo počasí a ze šedého nebe tu a tam sprchlo, ale nás to neodradilo, abychom se po vydatné anglické snídani vydali do přímořského města St. Ives, kde jsme strávili půlden, na pláži i v ulicích. Cestou zpátky na farmu jsme se zastavili v Truro, kde jsme vzali Markétku poprvé do plaveckého bazénu (spíš tedy do toho neplaveckého, abych byl přesný). Markétka byla trošku vykulená, ale rychle si zvykla a ve velké vodě se jí líbilo. Nebyla tam ale dlouho, Haník s ní pak seděl na břehu, zatímco my se Zuzankou jsme dál blbli v dětském bazénku.

Třetí den ráno jsme se rozloučili s farmářkou, ovečkami a koníky a odvezli se do DairyLand Farm, nedaleké atrakce pro nás, městské tvory - veliké farmy plné průlezek, houpaček, pískovišť, traktorů, klouzaček, trampolín, ale hlavně koziček, pávů, poníků, prasátek, oveček, morčat, papoušků a dalších zvířátek, které naše děti znají pouze z knížek. Zuzance se na farmě moc líbilo, nejvíc v obrovské hale s klouzačkami a pak na pískovišti, kde bagrovala s bagrem. Zvířátka ji zajímala též, ale nebyla to taková vášeň jako třeba jezdit na koberečku po dlouhé hrbolaté klouzačce. Tak jsme tam protrajdali kus dne, ani jednou nezapršelo, až cestou zpátky do Uxbridge se spustil liják.

Skutečně pěkný výlet, bydlení na farmě je bezvadné a zjistili jsme, že v celé Velké Británii je dobrá tisícovka takových farem, kde si člověk může zaplatit bed&breakfast a pobýt v příjemném prostředí v přírodě. Pro rodiny s dětmi ideální ubytování. Tak příště Skotsko!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 587 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.