4 vepřové kotlety bez kosti,6 středně velkých brambor, 100g tvrdého sýra( nejlépe eidamu), 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, olej
Kotlety rozklepeme na velmi tenké plátky a osolíme.Brambory a sýr nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek, vejce, sůl (jen trochu s ohledem na slanost sýra), mouku, pepř a promícháme. Těsto si rozdělíme na 8 stejných dílů.. Na rozpálený olej rozprostřeme díl bramborového těsta ,asi tak veliký, jako plátek masa, které na placku položíme a na něj rozprosteme druhý díl těsta. Smažíme velmi pomalu na mírném ohni po obou stranách. (Já si ty plátky masa ještě půlím, líp se to pak obrací).
Pokud nemáte maso, usmažte si jen placky z tohoto těsta a taky si pochutnáte.Jsou méně mastné než klasický bramborák. |