Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Ondráše

Autor: skrozu+Nikolka(7/05)+Mareček , 24.8.2007

4 vepřové kotlety bez kosti,6 středně velkých brambor, 100g tvrdého sýra( nejlépe eidamu), 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, olej


Kotlety rozklepeme na velmi tenké plátky a osolíme.Brambory a sýr nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek, vejce, sůl (jen trochu s ohledem na slanost sýra), mouku, pepř a promícháme. Těsto si rozdělíme na 8 stejných dílů.. Na rozpálený olej rozprostřeme díl bramborového těsta ,asi tak veliký, jako plátek masa, které na placku položíme a na něj rozprosteme druhý díl těsta. Smažíme velmi pomalu na mírném ohni po obou stranách. (Já si ty plátky masa ještě půlím, líp se to pak obrací).


Pokud nemáte maso, usmažte si jen placky z tohoto těsta a taky si pochutnáte.Jsou méně mastné než klasický bramborák.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1037 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.