KARAMELOVÁ BUCHTA
Nejdříve si uvaříte 1 slazené kondenzované mléko Tatra-Salko, vařit 2 hodiny v té plechovce
jak to koupíte(já si vždycky vařím 2 zároveň a jedno schovám do ledničky na příště-šetří to
peníze i čas).
Po dvou hodinách vaření necháte vychladnout.
Smícháte postupně:
35dkg ml. cukru
2 vejce
3 velké lžíce marmelády (meruňkové nebo jahodové)
4 velké lžíce oleje
30dkg hladké mouky
1-2 velké lžíce kakaa
1 hrnek vlažného mléka
1 malá lžička mleté skořice
1 a půl malé lžičky sody
- vše smíchat a péct na 170°C, nechat vychladnout
- vychladlé kondenzované mléko ušlehat s 1 celým máslem(máslo musí mít stejnou teplotu jak kon.mléko)
- rozetřít na korpus
- pak postrouhat čokoládou(já strouhám mléčnou) nebo polít čokol. polevou(to se ale pak hůř krájí)
- nechat chvilku ztuhnout v ledničce
Tak přeji DOBROU CHUŤ
|