| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Neleze v 8 měsících

 Celkem 2 názorů.
 Marcela+Williček 


plazení v 8 měsících 

(18.2.2011 21:30:43)
Já nevím jestli Vás to uklidní.Ale před pár měsíci jsem řešila stejný problém.Malá se plazila až od 7 měsíce a do 11měsíců se tímto stylem pohybovala pořád.Každou kontrolu jsem to řešila s dětskou lékařkou a ona mě uklidňovala,že to přijde.Vysvětlovala mi,že některé děti kleknou na kolínka až po té co začnou chodit. Obávala jsem se i o její páteř,protože se odrážela výhradně pravým kolínkem a levou rukou-loktem...Ale to je prý taky vše v pořádku..Tak se nebojte,určitě to přijde..je to obzvlášť těžké máte-li srovnání,člověk si říká nesmím srovnávat a stejně to děla.Starší syn byl neskutečně šikovný ve všem a teď se těžko shledávám s tím co je a co není v normě..My právě řešíme to,že ma malá 14 měsíců a nechodí.Začíná za jednou ruku ale jistotu nemá..Ale,pořád si říkám,že dle odborníků má čas,tak hold nebude ve všem první.Ale nějak tak vidím že je to věc názoru lékařů.Naše doktorka říká vše v normě a vaše jede podle možná jiných tabulek.Každopádně se nebojte jít k odborníkovi, když Vás pošlou on Vás jistě uklidní.Já věřím,že to bude v pořádku..Hodně štěstí a hlavně zdraví
Marcela s Katrinkou
 Radana 77 


Neleze v o měsících 

(16.3.2011 23:16:01)
moje dcera se teprve cca v 10m posadila bez opory. o lezení nemohla být naprosto řeč. asi týden před vánoci, tedy v 11m, se najednou postavila na nožky. na kolínkách se začala pohupovat a do konce roku lozit. nyní má dcerka necelých 14 měsíců a pomaličku ťape za jednu ruku, resp. že se mne chytí za prst. sama se jednou překonala a ušla asi metr bez pomoci. jinak ale "chodí" okolo nábytku, stěn, i prahy překonává, ale s pomocí. ~6~
z toho všeho vyplývá, že každý prťous sám pozná, kdy je pro něj vhodný čas. pokud je dítě zdravé a nemá jiné potíže, rozleze se a rozchodí. myslím, že není čeho se bát.
a co se nějakého terapeutického cvičení týká... rozhodně miminku neublíží. když nepomůže přímo, alespoň jej postrčí a pomůže zapojit i jiné, dosud málo nebo vůbec nepoužívané, svaly.
mějte se moc prima.
Radana

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.