| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cestování v zahraničí

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 78885  [Dalších 78865 >>]
Abigail* 76789
13.5.2024 20:36:26
Větře, díky - La Défense teda ještě asi přehodnotím. To vedro mě trošku děsí.
Vítr z hor 100046
13.5.2024 6:54:12
La Defense je v lete uplne rozzhavena, je tam vlastne jen ten hranaty oblouk a obchodni centrum s Auchanem (jezdila jsem tam jen kvuli Grand Marnieru, v ostatnich mivali jen maly a Nicolas ho neprodaval, asi ho povazuje jen za zbrndu na peceni). Takova nepovedena ctvrt, byt zajimava (ale v podstate staci par minut na navstevu).
Podzemni doprava (silnice stazene do podzemi) je silena, dokonce je tam stanice autobusu, ale cekat na ni je o zivot, zejmena v lete.
Nejzajimavejsi na cele La Defense je pohled od hranateho oblouku k Viteznemu a dal po Elysejskych polich (vse v jedne primce) a v zari tez ohnostroj.
Pozor s dopravou, podle typu jizdenky je na La Defense nekdy mozne vystoupit a nastoupit jen do metra a nikoli do RER, byt se to vsechno tvari jako jedna stanice (jizdenka do vnitrni Parize plati jen na cele metro vc. extramuros a ne do RER mimo vnitrni Pariz).

Na Saint Chapelle se ceka minimalne hodinova fronta (i vic), nasledne uvnitr jsou peclive odstranene vsechny zidle, takze kdyz tam s vycerpanymi teenagery dorazite, patrne uz nebudou mit naladu zvednout hlavu a obdivovat vitraze. Da se to vyresit vstupenkami na koncert (to tam zidle donesou). Koncerty vsak jsou velmi kolisave urovne, i kdyz o ne vlastne ani nejde. Zalezi na rom, jestli mate cas a moznost priplatit za koncert.

Louvre je zaklad, dceru chapu, ostatni muzea jsou take uzasna. A je jich tam mnohem vic, ktere nestihnete. Co dat detem rozchod, aby si zasly, kam chteji - budes mit cas na Orsey.
Abigail* 76789
12.5.2024 22:06:19
V Paříži jsem zatím byla jen s mužem před 10 lety, v červenci tam jedeme s dětmi (14 a 17). Děti si to vybraly samy, ale kromě Eiffelovky nějak moc netuší, co by chtěly vidět. Kdybyste měly tip na něco zajímavého pro kluky, budu ráda. Dceru přeci jenom zaujme víc věcí, než syna.
Jinak lístky budeme kupovat předem, nechci řešit fronty. Je fajn, že děti mají vstupy do muzeí až na výjimky zdarma.
Chceme tedy určitě na Eiffelovku, projet se lodí po Seině. Prohlédneme si Sacre-coeur, projdeme Montmartre.
Uvažuji, že teenagerům by se mohla líbit čtvrť La Défense. Je spousta možností, budu vybírat i mezi: Aura Invalides, Vítězný oblouk, Pantheon, Saint Chapelle, galerie světla, katakomby, z muzeí vybereme jedno - mě láká spíš Orsay nebo Centre Pompidou, dcera by tas asi chtěla nejvíc Louvre.
Tinity 69200
12.5.2024 14:50:34
Byli jsme loni v říjnu na 5 dnů (děti 11 a 17) - doporučuji pro exponované památky udělat si rezervace, velká úspora času - časový slot do Louvre hned na ráno - ideálně hned se vydat k Moně Lise (je tam značená cesta, ráno se dá krásně prohlédnout bez davů), a pak hezky pomalu jsme prošli většinu Louvre co jsme chtěli vidět. Z Louvru jsme odcházeli kolem 15 hodiny a viděli před ním opravdu příšerné fronty.
Totéž rezervace Eifelovka - byli jsme 2x - jednou přes den jen vyjít do druhého patra - synek chtěl vidět zblízka konstrukci. Poté večer výtahem až nahoru - nádhera osvětlená Paříž.
Museum d Orsay - byla tam úžasná výstava Van Gogha - bez rezervace bychom si ani neškrtli.

Pantheon a vojenské muzeum jsme měli bez rezervací - ale v létě to může být jinak
holkamodroočka 156337
12.5.2024 13:57:22
Tak zrovna Maďarsko loni s angličtinou překvapilo. V Budapešti koho jsme se zeptali, tak uměl anglicky, napříč všemi věkovými kategoriemi.
Vítr z hor 100046
12.5.2024 13:28:00
Kartu na MHD si kupte na letisti, tam umeji anglicky. Je potreba se rozhodnout, jestli chcete jet do Versailles (jina jizdenka, nebo koupit kombinaci - parizska karta + jednorazove listky na vlak).
Vstupenky do Louvre urcite predem na timeslot.
Lodi po Seine je spousta moznosti, zagoogli predem kvuli trase, cene a jizdnimu radu.
Najdi si nejblizsi trh k mistu, kde bydlite, byva cca 2x tydne: https://www.paris.fr/pages/les-marches-parisiens-2428

Na Ile de la Cite je krasny kvetinovy trh - kousek od Notre Dame.

Jestli chcete hrbitov, doporucuji predem zagooglit, jestli dat prednost Montmartru (treba Dalida, Truffaut, Zola, Degas) nebo Pere Lachaise (Abelard a Heloise, Sarah Bernhard, Jim Morrison, Oscar Wilde). Pokud tamnejedete kvuli hrbitovum, oboji nestihnete. Bliz dalsim pamatkam je samozrejme Montmartre.

4 dny jsou malo casu, ale pokud jste naladeni na vzdelavaci instituce, doporucuji Cite de la science v la Villette. Prirodovedne muzeum v Jardin de plants nestoji moc za to.

Jedina zajimava vec v Pantheonu je Foucaultovo kyvadlo, ale zase je monumentalni.
V Lucemburske zahrade se daji poustet lodicky, taky jsem tam videla nejake babicky cvicit s mecem. Je prijemna, ale obcas tam jsou dealeri drog.
Jestli tam budete 21.6., koousek je Saint Sulpice, kde zrovna ten den dopada slunecni paprsek na gnomon.

Na Elysejskych polich doporucuji prochazku aspon po prave strane smerem vzhuru a obcas vlezt do nejakeho obchodu. Treba na Hermeho macarons nebo do Citroenu, jestli uz ho opravili - ne, nedelam si legraci, stoji to za to.

Jestli musite nutne lezt nekam vzhuru, Pariz je hezci z Vitezneho oblouku nez z Eiffelovky. Nebo mozna staci vyhled od Sacre Coeur, teda aspon mne by stacil.
Je toho strasne moc, ale nenapsala jsi, za cim jedete, tak tezko radit.
babi_ 48341
12.5.2024 13:16:06
Pájušo, pokud smažeš celý příspěvek (včetně tečky) i název, tak celý zmizí.
Pájuša 96267
12.5.2024 13:04:57
.
Pájuša 96267
12.5.2024 13:04:55
.
Pájuša 96267
12.5.2024 13:04:54
Také mame letos s dcerami takový plán, jen jsem zvolila cestovku a Bus.takze památky dle jejich planu, však pro inspiraci koukni na ABC tours
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 78885  [Dalších 78865 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.