| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cestování v zahraničí

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 78905  [Dalších 78875 >>]
Vítr z hor 100046
14.5.2024 11:34:28
To je pravda, Asterix park je vhodný zejména v létě, jsou tam vodní atrakce ~R^

(Disney je úmorný, ale jsem ráda, že jsem tam děti vzala - poprvé asi v jejich 5 letech. Podle mě je potřeba, aby se tam dostaly v době, kdy ještě žijí těmi animovanými pohádkami, kdy si to dokážou opravdu užít. A že to dokázaly - v těch 5 letech tam vydržely od otvírací do zavírací doby. A nechtějte vědět, kdy Disney zavírá... Už kolem 3 PM jsem nenáviděla Mikymauze atd. Mám pocit, že jsem splnila jednu nepříjemnou mateřskou povinnost. Jo a nijak je to nezkazilo.)
Gladya, bývalá dasa, 63023
14.5.2024 11:16:07
Co se La Defense, opravdu stačí zajet a na chvíli kouknout.
A ještě mě napadla jeba věc, pokud má dcera ráda zábavné parky achtěli byste změnu, kousek od Paříže je Asterix park, my jsme tam se synem kdysi byli. Bylo mu asi 7 let, ale určitě je to i pro starší. Asterixovi jsme dali přednost před Disneylandem, je to francoutské :-), syn ovšem tehdy Asterixe z komixů a ktesmených filmů znal
Vítr z hor 100046
14.5.2024 11:10:03
Proč jen pro kluky? Byla jsem tam asi 4x s holkama a vždycky to bylo skvělé. Pokud jedete s dětmi jen na 4 dny, je dobré mít SdS jako zálohu pro případ špatného počasí, ale jinak bych tam v případě první návštěvy Paříže asi nejezdila.

Pro malé děti do spodního patra je potřeba koupit vstupenkyna timesloty a musí tam být s dospělými (nevím, už jaký je poměr dospělý dítě, odhaduji to na 1 dospělý + 2 děti), pro starší už je vhodná horní část bez timeslotů. S malými dětmi je třeba počítat s cca 2hodinovou prohlídkou, ale i s časem na nákup lístků + před timeslotem. Když jsme tam byli poprvé v létě, zabralo to asi 4 hodiny (ve volném čase jsme šli do ponorky, dole je akvárium).

S velkými dětmi je to klidně na celý den (s promítáním v planetáriu a s důkladným čtením cedulek).

Je výhodou, když starší děti umí jazyky a aspoň někdo z dospělých se lehce orientuje v přírodních vědách. Popisky jsou francouzsky, většinou ještě anglicky a španělsky.
Doporučuji přikoupit i vstupné do ponorky a vzít si do ní audioprůvodce, když už tam člověk jde.

Jo a než se rozvášníte a nakoupíte hromadu vstupenek do míst vzdálených od vašeho hotelu, ověřte si, jestli nebude nějaká zásadní stávka. Jednou za mnou přijela sestra a uvízla kvůli stávce do noci ve Versailles, jindy jsme tam s kamarádkou strávily 14 dní chozením pěšky, protože byla stávka celého metra. S dětmi se mi také nechtělo plést se mezi žlutými vestami, tak jsme v období demonstrací jezdili na víkendy ven z Paříže. Chce to mít plán B, kdyby všechno neklapalo, kdyby bylo špatné počasí, stávka, kdyby vyklidili muzeum kvůli poplachu...

A pozor, pokud se nestihnete najíst do 14:00 (to většina restaurací končí s obědy), další možnost je až zhruba v 19h. Nebo zbývá McDonald, řetězce, palačinky a pár turistických restaurací.
Vítr z hor 100046
14.5.2024 10:51:31
Zima je La Défense jen v zimě (třeba vánoční trhy jsou tam dost rozfoukané). Ale v létě je tam na slunci fakt takový hic, že se člověk těší z jedné klimatizace do druhé.
Vítr z hor 100046
14.5.2024 10:46:12
Ráchel, jedou tam na 4 dny, tak jsem ani Cluny nenavrhovala. Je fakt, že je to klidné a poloprázdné muzeum a gobelíny jsou úžasné (pro ty, kdo má rád gobelíny, a pak taky pro fanoušky Harryho Pottera, neboť kopie těchto gobelínů jsou v některých HP filmech).

V muzeu jsou také třeba kousky vitráží ze Saint Chapelle a hromada kamení (vč. žalostných zbytků římských lázní). Kdo touží po římských památkách, možná by spíš ocenil procházku po Areně vedle Rue Monge (snadno, rychle, zdarma).
Anadar 27930
14.5.2024 8:59:03
Pro kluky je výborné Cite des sciences et de l""industrie, to bavilo i manžela
Ráchel, 3 děti 76748
14.5.2024 8:40:29
ještě z muzeí miluju muzeum středověku - Musée Cluny
je tam nádherná tapisérie Dáma s jednorožcem, to je fakt zážitek a i dceři se to v tomhle věku líbilo
https://www.musee-moyenage.fr/en/
Lída+2 28136
14.5.2024 8:34:13
Louvre- nezapomenout na křídlo Richelieu, tam nejsou moc obrazy, zato to tam je super rozmanité a vitrínky plné různých věcí. Jako, že tam je tam spousta obrazů ví všichni, ale o tomto ví málo kdo.

NA Eifelku by to chtělo asi koupit lístek předem, jinak tam vystojíš dolík.

A jízdenku na celý den metro, RER (příměstský vlak) a lanovka na Montmartre. Nám se to dost vyplatilo, neřešit to. A v době olympiády, bude to metro dražší. Tak se nedivte.

Metro na La Défense,vylézt k novému Vítěznému oblouků. Straně tam fouká,ale z kopce dolů pohled na ty domy je super. Nikde bych se tam neprocháázela, jen bych skočila do metra vylezla nahoru (tam je zima) a rozhlídla se a šup do metra a zpět do centra.

Jinak zrovna letos bych teda Paříž vynechala, už teď to tam je šílený kvůli olympiádě. Takže se nelekněte, těch lidí se samopalama je tam opravdu hodně. prostě hlídají město.
Lída+2 28136
14.5.2024 8:28:30
Girili , zbytečné obavy, všichni a všude se domluvíš anglicky.

ZA ty roky jsme se jednou v Bretani v kempu paní cca 80 víc. A pak na ulici nějaký rybář v Normandii,ale zase v tom jejich místním nářečí umí dodnes manžel říci levo a pravo~t~
Ráchel, 3 děti 76748
14.5.2024 8:17:29
píšu to tu pokaždé - vezmi ji do Lucemburské zahrady. udělejte si tam piknik a pak tam jděte k velkému "jezírku", půjč jí tam malou plachetničku s bidlem a nech ji si s tím hrát. tohle byl s dětmi vždycky zlatý hřeb.

https://secretsofparis.com/activities/vintage-toy-boats-in-luxembourg-gardens/
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 78905  [Dalších 78875 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.