| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Uprchlická krize

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 27894  [Dalších 27874 >>]
Yuki 00,03,07 49504
27.5.2022 20:17:49
kat, ale oni dostali nabídku jít do ubytovny a odmítli, vrátili se
další zase mají dvě občanství

někdo z romů udělal chybu, zneužil náš systém, takže vznikla nedůvěra, může se tomu někdo divit?
K_at 121378
27.5.2022 20:09:33
MaMar,je mi jich líto. Prostě na podlaze na nádraží.....to je hrozný.
MaMar 39162
27.5.2022 20:06:10
Yuki - "i když je těch problémových romů na nádraží pár desítek, je někde pár desítek neromských problémových lidí?!" -
- myslím, že je leckde víc než pár desítek neromských problémových lidí, jen nejsou tak pěkně pohromadě ~;)

Jestli je někdo na tom tak, že mu stojí za to kvůli pěti tisícům přespávat dlouhodobě na nádraží, skoro bych řekla, budiž mu přáno :-) Ale myslím, že v Praze na "hlaváku" jsou (nebo byli) hlavně ti, u kterých ještě probíhá prověřování, jak je to s jejich případným dvojím občanstvím, a ti zatím neměli na ubytování ani na peníze nárok. Jak je to jinde, z vlastní zkušenosti nevím. Já bych to hlavně tak neprožívala, věčně na tom nádraží nebudou, a nemám pocit, že by se nám dělo něco tak hrozného, když tam jejich děti budou ještě pár dní nebo týdnů pobíhat.

A jinak, mám dojem, že spousta majoritních Ukrajinců se na Romy kouká ještě mnohem víc skrz prsty, než Češi. Asi i proto, že hodně jejich Romů žije opravdu životem hodně odlišným od majority. V tomhle bych řekla, že přes všechno, co kritizuju, jsme už o dost dál.

K_at 121378
27.5.2022 19:58:38
Vrrrtaku, já se o byty nehádám. Já jsem pro přístup "pravidla jsou pro všechny stejná, ale na druhé straně ti nabízíme pomoc". Rozhodně velmi velmi mi vadí pozitivní diskriminace a 2 pravidla. Protože je to medvědí služba .....v konečném důsledku.
K_at 121378
27.5.2022 19:55:50
Yuki, ano. Tohle je taky pravda. S 1 osamělou ženskou v nouzi se nikdo moc nemusí crcat. Když je to rodina...
~d~
Yuki 00,03,07 49504
27.5.2022 19:54:41
oni na to doplatili i pěstouni, příbuzenská pěstounská péče je u romů rozšířená mnohem víc než u majority, babička má v péči vnoučata a celá rodina žije dohromady, takže stát řekl dost, příbuzenská pěstounka nebude tak placená jak nepříbuzná
jenže nerozlišuje
moje teta, 70 let, má v péči vnuka, otec kluka, její syn, je po mrtvici v invalidním důchodu, teta se stará i o něho, matka kluka je neznámo kde

a teta nemá nárok na tolik peněz, kolik máme na pěstouně my, protože je příbuzná,
a takových rodin je samozřejmě víc,

stejně tak hlavním důvodem k zavedení povinné docházky předškoláků bylo to, že Romové chodili do první třídy bez znalosti češtiny a základních návyků, a zase se to musí týkat všech, aby náhodou nebyla nějaká diskriminace

jenže takto jsou diskriminovaní všichni neromové ve stejné situaci

je logický, že to lidem vadí
Pawlla 106336
27.5.2022 19:50:06
Yuki ano, hlavně starší lidé mají velký problém si o něco požádat.
Pawlla 106336
27.5.2022 19:47:38
Vrtáku, tak to je u nás přísnější, tady opravdu jen ti, co jsou na hmotné nouzi. Já si myslím, že ta sociální politika u nás není dobrá. Nevadí mi, že lidé na okraji společnosti, a uznávám, že jsou to většinou Romové, berou dávky. Vadí mi, že systém těch dávek, jak je nastavený, je demotivující. Pokud je rodina s 6 dětmi (není výjimkou), mají více peněz a dávkách, než kdyby rodiče šli pracovat za minimální mzdu. Tohle je špatně. protože ruku na srdce, kolik z nás by při 6 dětech šlo do práce, kdyby na tom měli být finančně stejně nebo hůř.
Yuki 00,03,07 49504
27.5.2022 19:44:01
ono je to možná ještě jinak

všechny ty dávky a pomoc jsou určeny lidem v nouzi, jenže zatímco mnohým lidem je proti srsti jít si o to požádat, protože jejich rodina to nikdy nepotřebovala, stydí se, tak Romové s tím problém nemají, a proto to vypadá tak, že jsou ty dávky speciálně pro ně

navíc teda Romové umí být dost hluční, když něco chtějí prosadit, fungují v komunitě a to jim dává mnohem větší odvahu jít spolu,
třeba biologická maminka našeho pěstouněte potřebovala jít s někým, ale neměla s kým, dlouho jsem jí vysvětlovala, že to má udělat, kdyby to nebylo 300 km, šla bych s ní, Romové žijí spolu a tak je to pro ně snazší
K_at 121378
27.5.2022 19:33:44
Vrrrtaku, tak ta první polovina je ale právě to, co je "pro ně" jen zdánlivě. A o čem píšu, že tu určitou část menšiny nenutí cokoliv dělat a vyjít z těch stereotypů. Druhá část - to, co u vás dělá neziskovka, by měl být +- normální podpůrný program pro všechny znevýhodněné děti. A měl by o to usilovat stát. I ta pomoc s dluhy atd by měla fungovat obecně pro občany v nouzi. Ano, já vím, že leckde je dvojí metr.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 27894  [Dalších 27874 >>]
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.