| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Vši

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 4798  [Dalších 4708 >>]
šipková 141493
11.8.2018 22:52:01
Šampon na psy arpalit, teatree+Alpa+olej smíchat a vtirat do vlasů, žehlička na vlasy. Vše vyprat, plyšáky čepice a hřebeny do mrazáku. Vyprat i potah z autosedačky, pokud máte a jezdili jste.
Pole levandulové 23006
11.8.2018 21:26:31
Orthosan sice neprodavaji, ale bezne v lekarne prodavaji Arpalit na psy a kocky, ktery obsahuje kerbaryl, coz je ta latka, co vsi i hnidy hubi. Stoji cca stovku a musi se potvrdit, ze vis, ze je to na psy,ale doporucil ho neprimo i hlavni hygienik. A nam opravdu fungoval, v kombinaci pak s tim vycesanim tim anglickym vsivackem se zatocenymi zuby.
Letos jsme vsi jeste nemeli, ted jedou deti na tabory, tak doufam, ze na ne nedojde, ale pripravena pro jistotu jsem.
SleepWell 151891
11.8.2018 21:19:17
Orthosan prodavaji ve zverimexu. Umejt vlasy jako klasickym samponem (namocit hlavu, vytvorit penu), nechat chvili pusobit. Vlasy pak umyt normalnim samponem a v pripade dlouhych vlasu i kondicionerem, po ortosanu jsou vlasy zacuchane.

Po tydnu zopakovat - z hnid se vylihnou dalsi vsi (nymfy), ale tem trva tusimze 10 dni nez dospeji a jsou schopne plodit.

Ja jeste vybiram hnidy, ale nemelo by to byt potreba.

Vsi nejsou zas takova katastrofa, snad kazdy rodic se s tim setkal.
veverkaa 125119
11.8.2018 16:21:39
Nejvíc hlava dítě svěděla večer před spaním. Jak se drbalo, nemohlo ani usnout. Našla jsem ve vlasech asi 2 živé vši. Koupili jsme nějaký sajrajt z lékárny na psy. Lékárnice se ještě ptala, jestli to máme na pejska. Tak jsme svorně kývali hlavami, že ano. :-) Vši zmizely rychle. Jedno dítě má delší kudrnaté vlasy, bála jsem se, jak to půjde. Ale umyla jsem vlasy tou chemikálií a když byly suché, tak jsem pramínek po pramínku pečlivě vyžehlila žehličkou na vlasy. Pak asi po týdnu jsme ten šampon aplikovali ještě jednou, ale to spíš jen preventivně, už to nebylo třeba.
Alena 129302
11.8.2018 15:46:21
Priznam se, ze ne. Kdyby silikonovy olej skutecne a spolehlive hnidy (behem deseti minut) zahubil, tak super a byli by vsi vyreseny. Ale nejak nejsou. Porad je v okoli kde kdo resi a je uplne jedno jaky olej ci alkohol si na hlavu napatla. Proste udala -li to jen jednou, vsi se vrati. Dost tu situaci pro me vystihuje recenze na Pedicul "je to snad jediný přípravek, který spolehlivě vši a hnidy zneškodní. Ale je potřeba aplikovat na dvakrát." :) Proste jsem pri pouzivani mezi oleji nepoznala rozdil (krom toho, ze ze silikonoveho mas mastne vlasy)
Saamajna 115449
11.8.2018 15:27:24
http://rodina.cz/nazor18059411.htm
Alena 129302
11.8.2018 15:16:30
Silikonovy olej dokaze udusit i hnidy??? prosim aspon o jednu odbornou zpravu. A jak je to tedy s tou velikosti molekul?
Alena 129302
11.8.2018 15:10:52
Omlouvam se, Buchli, ale nerozumim. Nemas nejaky odborny odkaz? V me mysli nabyva pojem "molekula oleje" a "dychaci pory" zcela odlisnych meritek, a vysvetleni, ze silikonovy olej hubi vsi, protoze ma "mensi molekuly" je pro me kategorie sci-fi. V lekarne maji zcela bezne pripravky z prirodnich oleju, kde zadne silikonove nejsou.Funguji take, jak je to mozne?
Alena 129302
11.8.2018 14:29:35
Proc silikonový? Fungují mi všechny, ani nektere lékárenske pripravky silikon neobsahují. Jde spíš o mnozstvi.
Alena 129302
11.8.2018 13:25:26
Loupání neres, na lůžkoviny se vybodni (max. Bych je vynesla na slunicko), ves preziva mimo hostitele delší dobu spatne. Je potřeba naráz se zbavit zivejch - kromě vsiho přípravku třeba alkoholový vyrobek nad 40 procent, olej, silikonovej olej (nepoužíváme, huntuje to vlasy)...zábal +igelit na hlavu, aspoň pul hodiny (vyčesávání není nutne, staci pak umyt hlavu). Pak není spatne vybrat hnidy (ale stejne se nejaka prehlidne), klicove je ale po peti-sesti dnech znovu premyt (a pak na sichr ještě klidne další cyklus). S vsivackem se lépe vybírají hnidy, ale i bez něj to jde (hnidy stejne nedokáže vycesat), dulezite je to dusledne pouziti zábalů u všech zucastnenych.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 4798  [Dalších 4708 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.