| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Vši

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4798  [Dalších 4698 >>]
daba+holčička 55689
11.8.2018 13:11:36
Orthosan na psy už neprodávají ~o~
My ještě aplikovali jedlý olej napůl s alpou, namatlat, nechat půl hodiny působit a pak umejt,akorát jsi pak mastná ještě 3 tejdny.

taky se osvědčil anglický všiváček, vybere i hnidy
https://hrebeny-kartace-vlasy.heureka.cz/kouzelny-vsivacek-nit-free-terminator-hreben-na-vsi-a-hnidy/?s=6/?s=6&gclid=CjwKCAjwkrrbBRB9EiwAhlN8_ApkXIagfE7eYGqXpWQP0ardddSgAndBKTTLTsLNWapb8MZ5xXhZxBoCV_MQAvD_BwE
Kornelia 130082
11.8.2018 12:44:13
Girili, nám pomohol iba Orthosan pre psov, ale to je už asi 10 rokov. Voči ostatným prípravkom boli vši imúnne. Hnidy môžeš vyberať (aj sme to robili), ale to je fakt sizyfovská práca. Deti nemusíš držať v izolácii, keď im umyješ hlavu podľa návodu, živé vši zabiješ, nemá čo preliezť na hlavu inému človeku. Problém býva v hnidách, ktoré sa vyliahnu neskôr, preto sa šampónovanie opakuje. Veľká výhoda Orthosanu oproti ostatným prípravkom okrem iného bola, že nesmrdel, takže z decka "nekričalo", že má vši. V tom období sme mali vši niekoľkokrát, decká chodili na veľkú základku a občas tam epidémia vznikla. Ale ako hovorím, bolo to už dávno, takže neviem, ako to je s rezistenciou vší teraz.
Maťa. 21117
11.8.2018 12:43:04
Toto mám pre istotu vždy doma, hlavne počas školského roku:

https://www.kutilov.cz/kosmeticke-oleje/olej-silikonovy-120-ml/

Lacné, funguje, overené!

Napatlat, nechať posobiť tak aspoň 30 minút, vyčesať hřebínkem, umyť vlasy šamponom, do ktorého prikapem ešte Tea Tree olej:

https://www.kutilov.cz/domaci_vyroba/tea-tree-olej/

O týždeň až dva opakovať.

A preventívne do školy chlapcom vždy večer máznem trošku Tea Tree do vlasov, vši to nemajú radi a je vačšia pravdepodobnosť, že na nich nesadnú:-)
Girili 117849
11.8.2018 12:29:34
Setkavam se s tim poprve v zivote. Deti chodily tyden na primestak, to mladsi je tulivec tulivy a dnes rano jsem ji objevila ve vlascich hnidy, ale nelupou - bud jsou mrtve nebo teprve malinke, zadna nelupla, ale drzi fest na vlascich. Po dlouhem hledani jsme objevili jednu zivou. Rika, ze ji hlava nesvedi. Manzel a syn maji hlavy ciste, syna vezmu jeste masinkou preventivne. Mne manzel prohledl hlavu a nasel asi dve podobne male hnidy, ziveho nic. Nicmene hlava me svedi a nedokazu rict, zda je to psychicke nebo ne - mam pocit, ze me ta hlava uz svedi dlouho, pred tydnem me manzel hlavu prohlizel a nenasel nic, v utery jsem hlavu barvila. Nedokazu ani urcit, zda je mame uz dele a mohla jsem je tedy barvenim znicit nebo jsou ted z primestaku. Jak daleko od hlavy vsi lepi hnidy?

A co ted s tim? Umyjeme hlavu necim na silikonove bazi (vsem), vyceseme vlasy vsivackem (pokud ho o vikendu nekde sezeneme - jsme v uplnem prdelakove) sobe a dceri a dal co? Vycesavat kazdy den, myti opakovat po tydnu? Drzet deti v izolaci? Jak dlouho? Luzkoviny prat jak dlouho a jak casto?

A jak konkretne aplikovat ten silikon? Mam tu jen nejaky ve spreji (asi na promazavani lozisek), to asi nejde primo nastrikat, protoze by se toho dcera nadychala. A nejak to smichat s Alpou? Zkusit to odstrikat do nejake nadoby a pak zamichat s alkoholem? V jakem pomeru? Jeste jsem cetla neco o octu. Ten aplikovat jak? Jsem uplne bez zkusenosti a z tohoto prvniho nemileho setkani mirne hystericka! ~t~~o~
Thea + 2 93496
20.7.2018 12:20:56
Po táboře nevím, jak by vám měli dávat vědět. Mě spíš zarazilo, že se takhle jednou děti vrátily ze ŠvP, vyprávěly, že jedna holčička měla vši a strašně se při tom drbaly. Měly hlavy plné vší, okamžitě jsem jela koupit šampon atd. a napsala jsem do školy, ať informují rodiče na stránkách nebo mailem (škola byla na stránkách i v mailech běžně velmi aktivní), ať zkontrolují rodiče dětem hlavy. Ze školy mi napsali, že nikoho informovat nebudou, že jsme jediní, co máme problém ~d~
Konzerva 153011
20.7.2018 10:51:02
Vlkusvajglem

a za co bys je zavřela? Za to, že dítě dostalo vši nebo že to neřekli?

Podle mne by na to upozornit měli, ale na druhou stranu by si každej měl vždycky dítě zkontrolovat, když se vrátí z takovýhle hromadný akce, protože tam je ten výskyt prostě pravděpodobnej.
vlksvajglem 128496
19.7.2018 21:06:26
Ta doba úzkostlivých rodičů není úplně příjemná..ani pro děti..jak jinak se mají naučit žít, než praxí?
Kafe 134466
19.7.2018 21:02:50
Že si děti přivezou vši je docela běžné a tak nějak s tím počítám. Doma je nechám odpučet ve vaně a zkontroluju hlavy.
vlksvajglem 128496
19.7.2018 21:02:07
Zavřela bych je do vězení až zčernaj..

Jinak po táboře je dobré vždy zkontrolovat děti jestli všechno mají,jestli něco nechybí nebo nepřebývá...no
Pole levandulové 23006
19.7.2018 19:26:29
No, vetsinou prohlidnuti nestaci, pokud ma dite huste vlasy, nenajdes nic treba pulhodinovym prohlizenim a staci jedna mrcha a je po legraci. Rozhodne by mi vadilo, kdybych tuto informaci nedostala. Kdyz budu vedet, ze se vyskytly uz vylihle vsi v kolektivu, zahajim odvsivovaci proces ihned po prichodu domu a nebudu cekat, az se budem drbat vsichni.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4798  [Dalších 4698 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.