Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
magrata1 | 95172 |
1.1.2020 12:15:49
Základem je nepodlehnout panice a koupit dobrý hřeben-všivák. Tento se nám dost osvědčil https://www.lekarna.cz/parasidose-kovovy-hreben-1ks/
Bojovali jsme s vešmi asi 5 let. Dcera už měla na hlavě ekzém. Bylo to furt dokola. Pak jsem otěhotněla a na šamponu proti vším bylo, že se nesmí aplikovat v těhotenství. Takže jsem začala jen vyčesávat. Dceru jsem vyčesávala zpočátku 3x denně, po zlikvidování nákazy vždy po návratu ze školy. Když si nějakou mrchu přinesla, zintenzivnila jsem vyčesávání. Byla to pruda, měla dlouhé vlasy, ale byla to nejúčinnější metoda z mnou vyzkoušených. |
Cimbur | 64764 |
1.1.2020 11:54:33
Klid. Úplně stačí smíchat 1:1 olivový olej a nějakou domácí pálenku. Do toho pár kapek Tea tree oil, když máš. Dáš na suché vlasy na hodinku, přikryju sáčkem a ručníkem. Poté důkladně a dlouho vyčesávám vlasy vsivakem. Pak umýt důkladně šamponem a nanést pak hromadu obyč kondicionéru a zase pilně vyčesávat. Pak vypláchnout, vysušit a suché probrat pěšinku po pěšince a vybrat hnidy, pokud něco zůstalo. Pak zítra koupit šampon Capissan forte a pravidelně používat. Za 8 dní je možno zábal zopakovat. Ale podařilo se mi takto zbavit masivního zamoření jednu osobu, kterou jsem neměla možnost denně navštěvovat i jednorázovým ošetřením.
Prostředí rozumně. Lůžkoviny vyprat, horní díly oblečení, šály a čepice taky. Pozor na hřebeny. |
schumi1 | 100011 |
1.1.2020 11:12:12
Ahoj,
prosím o osvědčené a vyzkoušené rady, jak se těch mrch zbavit. Děti je mají poprvé po 6 letech školní docházky:-( Jsou to kluci, takže relativně krátké vlasy. A co já s polodlouhými? A doma všechno vyprat? Stačí 40st.? Díky. V. P.S. Moc hezký začátek roku, a tuším, že bude ještě mnohem hůř. |
Konzerva | 153011 |
19.11.2018 9:07:05
U nás ty vší kousance svědí asi tak týden.
Takže to tebe svědilo dýl, tak: a) tvému tělu trvá dýl, než se s tím vypořádá, b) vši jsi tam měla pořád, ale neviděla jsi je. |
Girili | 117849 |
17.11.2018 20:35:58
Taky jsme zadnou nenasli. Ani u dcery, ani u me. A navic, vsechny hnidy byly suche a odrostle. Nicmene az do pouziti odvsivovaciho pripravku hlava svedila a svedila. Tedy mne, ktera jsem tech suchych hnid mela v hlave vsehovsudy asi 20. Ctyrletku nesvedilo nic, ta by si s cimkoliv ve vlasech spokojene koexistovala dal.
|
Stará Misule | 82389 |
16.11.2018 22:53:32
Ale radši jsme udělali očistu a pak i po týdnu.
|
Stará Misule | 82389 |
16.11.2018 22:52:02
Mohla tam být jedna, ta nakladla, a pak ji vycesala hřebenem nebo je někde z noci v povlacich a čeká na svou příležitost.A třetí možnost, veška je ve vlasech hooodně dobře schovaná.
Dcera si jednou v létě sahla do vlasů, ze tam neco leze, a vytáhla veš. Nic jiného jsme nenasli, ani hnidy. Ale byly jsme ten den v kině, tak stihla jen nastoupit, ale ne naklast. |
*Owls* | 35567 |
16.11.2018 20:05:25
Inka má pravdu. Proto se mají přípravky aplikovat několikrát. Hnikdy to nezabije. Nejdříve přípravek zlikviduje živé vši, které už nejspíš nakladly hnidy a druhá aplikace zhruba po týdnu má zlikvidovat vši, které se z hnid vylíhly, ale nejště nestačily naklást další hnidy. Když se tohle nezanedbá, vší se člověk zbaví. Alespoň do setkání s další zavšivenou hlavou. Pokud je přenašeč někde v blízkosti, může se zdát, že přípravek nefunguje. Doporučuji do šamponu na vlasy nakapat pár kapek tea tree oil.
|
magrata1 | 95172 |
16.11.2018 19:48:31
Nebo nakladly a odešly na jinou hlavu.
|
Slída | 125055 |
16.11.2018 15:25:33
Neumíš je hledat, počkej tři týdny a budeš mít všechna vývojová stadia. Taky je možný, hlavně pokud je hnid málo, že je tam jedna dvě a ty prehlidnes snadno. Oni totiž znehybni, když začneš vlasy probírat.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.