Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Marika Letní | 140743 |
29.3.2022 9:29:03
Takhle najednou je to tedy nálož. Já to znám postupně a i to bylo otravné. To jsem si říkala, co ještě přijde. Jediná rada, odvšivte a odčervěte se všichni a opakovaně, ať si to nepředáváte mezi sebou dokola.
Tak good luck. |
Girili | 117849 |
29.3.2022 8:40:35
Tak! Batoleti jsme objevili roupy, vlasatému dítěti likvidujeme vši, prostřední má zvýšenou teplotu zatím nepotvrzeného původu, ale protože tatínek má covid, odpověď se nabízí sama. Dekontaminace celé domácnosti a jen čekám, co se chystá na mě.
Kdo nás trumfne?! |
KoproFka | 76193 |
2.1.2020 10:27:23
Od te doby co, co mam hreben od www.bezvsi.cz uz me ty mrchy nechávají klidnou, nastesti.
Jinak to bylo o rucnim vybirani cca 7dni za sebou myslela jsem si, ze se sam clovek neni schopen odvsivit, ale s tímhle hrebenem je Odvsivila se konečne diky němu i brachova rodina, bojovali na vsive fronte nekolik let, ptz dlouhe vlasy .... |
černá kočka a dva kluci | 128489 |
1.1.2020 19:16:05
Řešila jsem to pouze jednou. Drahé přípravky z lékárny nepomohly.
Vyřešil to až obyčejný psí šampon. Zhruba týden jsme ještě vyčesávali, asi třikrát denně. Všechno ložní prádlo jsem svlékla a dala vymrznout na balkon, i polštářky, larisu apod. Stačí v pohodě 2-3 dny, jak už tady psali jiní. Ať se daří |
Saamajna | 115449 |
1.1.2020 18:00:53
Klidek.
Okopiruju svuj starsi prispevek: Nejedovata alternativa na boj proti vsim: Vsi i hnidy udusit! Jde to jen oleji, co maji extra mrnavy molekuly - ktery se vejdou do tech pruduchu tech potvor (vsi i hnid) a zacpou je. Jsou to: silikonovy olej, kokosovy olej a sojovy olej. Hnidy jsou prilepeny na vlas s velkou peci a proto jich ty vsi potvory dokazou vyrobit jen par denne! A sice specialnim lepidlem - ale to lepidlo se da rozpustit naredenym octem! Takze postup: na zacatek umyt normalnim samponem a pak nanest OBROVSKY MNOZSTVI (tak 10x vic nez normalne) nejakyho LEVNYHO kondicioneru. Ty totiz obsahuji uz tady zminovanej silikonovej olej. Nechat pusobit tak 20-30 minut a potom vycesavat i s tim kondicionerem (!) kovovym vsivackem. Dik kondicioneru jsou ty mrsky nepohyblivy... Nejak se tam musi do te procedury primichat i naredeny ocet. Kuru zopakovat za 8 dni. A mame ted doma na prevenci sampon s olejem z Azadirachta indica. Pry staci 1x tydne pouzit a ty mrchy to odpudi stejne spolehlive jako cajovnikovy olej, jen nam lidem to nesmrdi. Ja pouzivala primo sampon proti vsim: "Mosquito Läuseshampoo" co obsahuje variace z kokosoveho a sojoveho oleje plus cosi na rozpusteni toho lepidla u hnid. (Nevim, jestli je k dostani i v Cechach.) A jak tady zmineno, vsi musi pit krev pravidelne, po 18 hodinach bez jidla jsou nepohyblivy a po 24 hodinach mrtvy! Takze proste spat 1-2x v jine posteli a cepici odlozit 2 dny na vesak. Nic se prat nemusi. 😁 |
1kulička | 119729 |
1.1.2020 14:52:32
veš nepřežije 18 hodin bez hostitele, tak stačí někam odjet na víkend a nemusíš nic řešit s praním. Jinak se doporučuje vyprat na 60.
My se letos vší taky nemůžeme zbavit, holka to pořád nosí ze školy....odvšivím a za 14 dní to má zase. Já to teda i všechno přepírám.... A my máme dlouhý vlasy, takže se s tím dost natrápím. Kdysi jsem se jich nemohla zbavit, protože jsem je chytla taky a nikoho, kdo by mi probíral hlavu jsem neměla (ani nechtěla) a tak jsem použila tea tree olej rovnou neředěný, vykapala jsem si to na hlavu a zabalila přes noc a zbavila jsem se tak všeho i hnid. Akorát moje dítě je v první třídě, tak doufám, že se to nebude opakovat každý rok. |
Alena | 129302 |
1.1.2020 14:26:09
neprala bych nic, cepice staci den dva nepouzivat. Ves mimo hostitele dlouho nevydrzi a predstava, ze ciha cely den na polstari je nepravdepodobna. Zakladem je dobre odvsivit hlavu a vybrat hnidy, nebo premyvat po nekolika dnech, na to bych soustredila veskerou energie, ostatni je podruzne.
|
betulapendula | 120991 |
1.1.2020 13:37:57
Nám zabral psí šampon Arpalit, narozdíl od všech lidských odvšivovačů není mastný a opravdu zabírá. A vyčesávat mrtvé vši a hnidy + žehlička na vlasy, která hnidy usmaží Vyprat všechno ložní prádlo, čepice atd. A co nejde vyprat, tak postříkat sprejem proti parazitům, dá se koupit v chovatelských potřebách. Přeju hodně sil, je to otravné.
|
monam | 158013 |
1.1.2020 13:37:42
my poté, co jsme kupovali co týden šampony za nějakých 800 (pro čtyři děti + mě) a objemověn to téměř nestačilo a efekt to také nemělo, jsme přešli ke klasickým stříkacím kondicionerum (takovým těm co se neplachují). Kápnou do toho trochu tea tree a nastříkat toho do vlasů opravdu hodně, zabalit igelitem a ručníkem. pak vyčesávat. U nás stačila jedna aplikace.
|
Alraune | 129596 |
1.1.2020 12:43:28
Difusil pro psy, několikrát opakovat tak po třech dnech. Pomáhá spolehlivě, nezkoušela bych to na alergika.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.